Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un regizor român a câştigat Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

Publicat:

Filmul "Aferim!", in regia romanului, , a caștigat Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Lungmetrajul a fost desemnat invingator la categoria cea mai buna regie. "Aferim!" este un film istoric, iar actiunea are loc in Țara Romaneasca la inceputul secolului al XIX-lea.

"Aferim!" a fost singurul film romanesc din cadrul Berlinalei. Anul acesta, Ursul de Aur i-a revenit cineastului iranian , pentru filmul "Taxi". Pelicula a fost filmata in Teheran cu resurse minime, iar regizorul a jucat rolul șoferului.

Cea de-a 65-a ediție a Festivalului

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Filmul „Anora”, regizat de Sean Baker, a castigat trofeul Palme d'Or

11:45, 26.05.2024 - Lungmetrajul „Anora”, regizat de cineastul american Sean Baker, a castigat trofeul Palme d'Or la cea de-a 77-a editie a Festivalului de Film de la Cannes, a anuntat sambata seara juriul competitiei de pe Croazeta, relateaza site-ul oficial al evenimentului.

Cannes 2024: Filmul „Anora”, regizat de Sean Baker, a caștigat trofeul Palme d'Or VIDEO

21:40, 25.05.2024 - Lungmetrajul „Anora", regizat de cineastul american Sean Baker, a castigat trofeul Palme d'Or la cea de-a 77-a editie a Festivalului de Film de la Cannes, a anuntat sambata seara juriul competitiei de pe Croazeta, relateaza site-ul oficial al evenimentului.

Un film romanesc a caștigat Premiul Queer Palm la Festivalul de Film de la Cannes

16:50, 25.05.2024 - Filmul romanesc „Trei kilometri pana la capatul lumii”, regizat de Emanuel Parvu, a caștigat vineri seara Premiul Queer Palm la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, au anunțat organizatorii festivalului.

Cannes 2024: Filmul romanesc ‘Trei kilometri pana la capatul lumii’ a castigat premiul Queer Palm

09:15, 25.05.2024 - Filmul romanesc ‘Trei kilometri pana la capatul lumii’, selectat in competitia oficiala pentru Palm D’or la Festivalul International de Film de la Cannes, a castigat vineri seara Queer Palm, un premiu alternativ acordat in fiecare an la Cannes unui lungmetraj care abordeaza ‘personaje sau tematica LGBT’,…

Filmul „Noire” a castigat premiul pentru cea mai buna productie imersiva la Cannes 2024

15:45, 24.05.2024 - Filmul „Noire”, realizat de Tania de Montaigne a castigat joi seara premiul pentru cea mai buna productie imersiva - intr-o sectiune infiintata in acest an- la cea de-a 77-a editie a Festivalului de la Cannes.

Comedia 'Le Deuxieme acte', de Quentin Dupieux, va deschide cea de-a 77-a editie a Festivalului de Film de la Cannes

10:00, 04.04.2024 - Noua comedie a lui Quenti Dupieux, "Le Deuxieme acte", va deschide cea de-a 77-a editie a Festivalului de Film de la Cannes in 14 mai. Filmul, in care joaca Lea Seydoux, Vincent Lindon, Louis Garrel si Raphael Quenard, va fi prezentat in afara competitiei. Pelicula va fi lansata in toate cinematografele…

Pelicula 'Furiosa: A Mad Max Saga', in avanpremiera la Cannes

20:45, 21.03.2024 - Pelicula "Furiosa: A Mad Max Saga" va fi prezentata in avanpremiera la cea de-a 77-a editie a Festivalului de Film de la Cannes, au anuntat joi organizatorii, la noua ani dupa ce au gazduit "Mad Max: Fury Road", al patrulea episod din populara saga post-apocaliptica, informeaza AFP, potrivit Agerpres.…

Conducerea Festivalul International de Film de la Berlin ii apara pe cineasti care au adus critici la adresa Israelului

07:51, 02.03.2024 - Declaratiile in care Israelul a fost criticat cu privire la razboiul din Gaza la Festivalul International de Film de la Berlin din acest an au continuat sa starneasca controverse in Germania, conducerea festivalului aparandu-i vineri pe cineasti de critici, informeaza dpa, citat de AGERPRES. Ministrul…


Ce parere ai despre aceasta stire?