Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ULUITOR! Câinele care depistează cancerul tiroidian

Publicat:

Cercetatorii americani spun ca Frankie, o corcitura de ciobanesc german, a reușit sa indice, cu o acuratețe de aproape 90%, prezența tumorilor tiroidiene in cazul a 34 de pacienți care au acceptat sa se supuna unui studiu inedit

Dresorii l-au instruit pe Frankie sa se așeze în poziția culcat atunci când miroase cancerul tiroidian în mostrele de urina recoltate de la pacienți și sa se întoarca daca probele sunt &"curate&".

Cercetarile au fost inițiate de membri ai Universitații din Arkansas care au precizat ca ideea are la baza o serie de studii anterioare…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Targul Ofertelor Educaționale reunește, in Iulius Mall, 11 facultați de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, care iși vor prezenta programele de studii

18:16, 30.05.2024 - Inovație, dedicare și educație sunt cele trei teme in jurul carora graviteaza evenimentele din aceasta saptamana din Iulius Mall Suceava. Targul Ofertelor Educaționale ii invita pe liceeni sa descopere programele de studii ale Universitații „Ștefan cel Mare” (USV) din Suceava. Pana vineri, 31 mai, la…

A fost descoperita o noua proprietate a luminii: cercetatorii spun ca ar putea duce la progrese majore in tehnologii

04:35, 11.05.2024 - Un grup de chimiști de la Universitatea din California, Irvine, au descoperit recent un nou mod in care lumina interacționeaza cu materia. Aceasta descoperire ar putea duce la imbunatațiri semnificative in tehnologii precum sistemele de energie solara, diodele emițatoare de lumina și laserele cu semiconductori.

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea sa acorde 12 burse de performanța științifica. Calendar și condiții de acordare

16:55, 23.04.2024 - Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea sa acorde 12 burse de performanța științifica. Calendar și condiții de acordare Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea sa acorde 12 burse de performanța științifica. Calendar și condiții de acordare In ciuda efortului ce trebuie depus pentru obținerea acesteia, cuantumul…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

Colaborare și Educație: Universitatea „Valahia” și Penitenciarul Mioveni impreuna pentru o Justiție și Reintegrare Sociala Durabila

23:20, 09.04.2024 - Intr-o inițiativa ce imbina educația și colaborarea interinstituționala,  Universitatea ” Valahia” din Targoviște prin Facultatea  de Drept și Științe Administrative, a dat startul colaborarilor cu instituții publice. Așa cum au afirmat rectorul Universitații Valahia, conf.univ.dr. Ioan Corneliu Salișteanu…

Universitatea de Vest Timișoara are aprobate doua noi proiecte, cu finanțare din PNRR, in valoare de 12,5 milioane de euro

15:36, 01.04.2024 - Doua noi proiecte de infrastructura ale Universitații de Vest din Timișoara (UVT), cu o valoare totala de peste 12,5 milioane euro, au fost acceptate pentru finanțare prin  PNRR și prin Fondul pentru Modernizare al Ministerului Energiei. Primul dintre aceste doua proiecte este cel depus sub titlul „Construim…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…


Ce parere ai despre aceasta stire?