Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Uleiul de pește – între beneficii și riscuri

Publicat:

Uleiul de pește este grasimea sau uleiul care este extras din pește gras, cum ar fi heringul, tonul, hamsiile și macroul, sau din ficatul altor pești, cum este cazul uleiului de ficat de cod. Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) recomanda consumul a 1-2 porții de pește pe saptamana deoarece acizii grași omega-3 din pește par sa ofere multe beneficii pentru sanatate, de la funcționarea corecta a musculaturii pana la multiplicarea celulelor. Deoarece acizii grași Omega-3 nu pot fi sintetizați de catre organism, este necesar ca aceștia sa fie obținuți fie din alimentație, fie din suplimente alimentare

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Transmiterea gripei aviare la oameni este „o ingrijorare enorma”, avertizeaza OMS. Tulpina H5N1 are o rata de mortalitate „extraordinar de mare”

17:50, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) și-a exprimat joi, 18 aprilie, ingrijorarea cu privire la raspandirea gripei aviare H5N1, care are o rata de mortalitate "extraordinar de mare" la oameni, scrie The Guardian.Epidemi care a inceput in 2020 a dus la moartea sau uciderea a zeci de milioane de pasari…

Corpul de Control la Spitalul Sf.Pantelimon din Capitala: 20 de morți in doar doua zile

16:00, 11.04.2024 - Un val de morți suspecte se pare ca a avut loc la Spitalul Sfantul Pantelimon, din Capitala! Acuzațiile sunt unele foarte grave, iar ministrul Sanatații a trimis Corpul de Control. Spitalul Sfantul Pantelimon din Capitala se afla in centrul unui scandal monstru, dupa ce s-a confruntat in ultimele zile…

OMS indeamna la actiuni mai urgente și mai ferme impotriva grasimilor trans

00:11, 31.01.2024 - Acestea cauzeaza 500.000 de decese premature in fiecare an Aproape jumatate din populatia globala este de acum protejata de actiunile nefaste ale acizilor grasi trans prin intermediul unor reglementari stricte, insa Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a indemnat tarile ramase in urma din acest punct…

Ce este ”sindromul cladirii bolnave”.  Risc major in cazul copiilor!

16:40, 30.01.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații atrage atenția asupra sindromului cladirii bolnave (Sick building syndrome). Acest sindrom este provocat de nivelul ridicat de  praf, de ventilația deficitara (in școli, birouri etc.), de prezența mucegaiului, de expunerea la formaldehida, la azbest etc. Potrivit specialiștilor,…

Grasimile trans, pericolul letal din alimente

19:25, 29.01.2024 - Aproape jumatate din populatia globala este de acum protejata de actiunile nefaste ale acizilor grasi trans prin intermediul unor reglementari stricte, insa Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) le-a indemnat pe tarile ramase in urma din acest punct de vedere sa isi dubleze eforturile, informeaza AFP.…

Otrava din carnea pe care o consumam zilnic. Noul studiu care da totul peste cap

16:35, 28.01.2024 - Cercetatorii de la Ocean Conservancy și Universitatea din Toronto au analizat mai mult de o duzina de tipuri diferite de proteine, inclusiv fructe de mare, porc, pui, carne de vita și tofu.Au descoperit microplastice in aproape 90% din mostrele testate și au estimat ca un adult american mediu poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?