Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UE pregăteşte „taxa pe Google“. Comisia Europeană vrea ca motoarele de căutare să plătească pentru a utiliza ştirile online

Publicat:

Masurile vor da puteri mai mari de negociere conglomeratelor media, afectate puternic de faptul ca Google, Facebook, Twitter si alte companii de internet le „sufla“ din fata ochilor publicitatea online. In centrul noului plan este o propunere conform careia organizatiile media vor primi „drepturi exclusive“ pentru a permite continutului lor sa fie disponibil online publicului, iar astfel servicii precum ar fi fortate sa negocieze cu organizatiile media pentru a putea publica extrase din articolele lor. Cu toate acestea, organizatiile media nu sunt obligate sa perceapa taxe pentru ca…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Drepturile editorilor de publicații de presa din Romania vor fi reprezentate de Asociația AGDE

09:51, 21.05.2024 - Presa din Romania și-a unit forțele pentru a reglementa folosirea propriului conținut online și pentru a preveni utilizarea abuziva a acestuia, potrivit unui comunicat de presa remis marți, 21 mai. Astfel, din 21 noiembrie 2023, funcționeaza Asociația pentru Gestiunea Drepturilor Editorilor (AGDE),…

COMUNICAT DE PRESA „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

16:55, 11.05.2024 - Evaluarea pacientului Florin Piersic, facuta in dimineața de 11.05.2024, arata o imbunatațire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a starii generale. A inceput procesul de mobilizare activa al pacientului, care este cooperant, s-a ridicat in picioare la marginea patului dupa mai multe…

Comisia Europeana va suspenda controversatul program TikTok de recompensare a utilizatorilor

18:55, 22.04.2024 - Comisia Europeana a inițiat luni o procedura oficiala impotriva TikTok in temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA) dupa lansarea controversatului proiect TikTok Lite in Franța și Spania, potrivit unui comunicat al instituției. Comisia a anunțat compania chineza ca va suspenda programul…

Cat de mult timp ar trebui sa petreci pe TikTok, Facebook, Instagram sau Twitter. Neurolog: „Social media poate scadea funcția cognitiva” VIDEO

22:55, 12.04.2024 - Rachelle Summers, cercetator in neuroștiințe popular pe TikTok, atrage atenția cu privire la efectele negative ale navigarii la nesfarșit pe social media. Experta subliniaza ca utilizarea excesiva a rețelelor de socializare poate scadea funcția cognitiva.

40.000 de copii din Oltenia au parinți plecați la munca peste granițe. O treime cresc fara mama langa ei

06:05, 08.04.2024 - Peste 40.000 de copii din Regiunea Sud-Vest Oltenia aveau parinții plecați la munca in strainatate in perioada 2021 – 2022. Numarul este de aproximativ zece ori mai mare decat cel inregistrat de statisticile oficiale pentru aceeași perioada. Noile date sunt prezentate de Organizația Salvați Copiii Romania,…

Deputatul Valentin Fagarașian: “Voi pune bazele unui forum permanent de colaborare intre firmele din Romania si firmele romanesti din diaspora”

10:00, 29.03.2024 - Deputatul PNL de diaspora, Valentin Fagarasian, anunta ca va infiinta o structura permanenta de colaborare intre firmele din Romania si antreprenorii romani care si-au construit o firma in strainatate, in vederea colaborarii si intensificarii schimburilor comerciale, precum si pentru consolidarea firmelor…

Peste 90% dintre hotelurile de pe litoralul bulgaresc vor fi deschise de Paște

10:45, 22.03.2024 - Desi mai este peste o luna pana la Paste, deja au fost facute rezervari pentru vacanta la mare in zilele de sarbatoare. „Cei mai interesati sunt turistii romani”, a declarat pentru Radio Varna Stanislav Stoianov, vicepresedintele Uniunii Hotelierilor din Nisipurile de Aur, care este si patronul unui…

Poliția digitala a Europei a luat in vizor inteligența artificiala generativa. Cum vrea sa impiedice trucajele care pot pacali alegatorii

11:30, 18.03.2024 - Noua tehnologie, care a ajuns faimoasa datorita serviciului ChatGPT, este asociata cu videoclipurile, inregistrarile audio și imaginile deepfake, o forma de conținut digital trucat, in care imaginile și sunetele sunt manipulate cu ajutorul inteligenței artificiale.Oficialii se tem ca acestea ar putea…


Ce parere ai despre aceasta stire?