Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ucraina şi Slovacia au semnat un acord privind furnizarea de gaze naturale în sistem invers

Publicat:

Guvernul ucrainean a semnat un acord privind furnizarea de gaze naturale in sistem invers din Slovacia, a declarat miercuri ministrul ucrainean al Energiei, , transmite Interfax.



Foto: TANJUG ARHIVA / TANJUG/UKRINFORM

'Am semnat acordul si l-am trimis Slovaciei' a declarat , fara a oferi alte detalii cu privire la acest acord, convenit intre firma Ukrtransgaz, divizia de transport a companiei ucrainene de stat Naftogaz, si Eustream, compania care opereaza sistemul de gazoducte din Slovacia.

Potrivit acestui acord, Kievul

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Moldova și Ucraina au convenit asupra unei noi rute pentru tranzitul gazelor rusești spre Transnistria

13:21, 31.05.2024 - Republica Moldova și Ucraina au ajuns la un acord informal privind prelungirea livrarilor de gaze naturale catre Transnistria dupa ce contractul de tranzit cu Gazprom din Rusia se va incheia la sfirșitul anului 2024. Despre acest lucru a anunțat ministrul Energiei al Moldovei, Victor Parlicov, scrie…

Rusia amenința Romania și spune ca monitorizeaza Baza Kogalniceanu: Intarirea NATO in Europa de est e provocatoare

11:25, 28.03.2024 - Activitațile NATO in Europa de Est și regiunea Marii Negre au ca scop pregatirea unui posibil conflict cu Moscova, a declarat Ministerul rus de Externe pentru agenția de presa rusa. Ministerul condus de Serghei Lavrov da exemplul modernizarea bazei Mihail Kogalniceanu și spune ca va „monitoriza acțiunile…

Ucraina blocheaza tranzitul gazelor rusești spre Europa. Acordul cu Gazprom nu va fi prelungit

10:30, 18.03.2024 - Herman Halushchenko a subliniat, de asemenea, ca sistemul ucrainean de transport al gazelor a trecut testul de stres și este pregatit sa funcționeze fara gazul rusesc. Europa scapa de dependența ruseascaAnterior, Kadri Simson, comisarul european pentru energie, a declarat ca, in 2024, livrarile de gaz…

Moment de cumpana in Europa: Ucraina nu prelugește acordul cu Gazprom. Se taie țeava gazelor pentru continent

09:55, 18.03.2024 - Herman Halushchenko, ministrul ucrainean al Energiei, a confirmat ca Kievul nu va prelungi contractul de tranzit de gaze cu compania rusa Gazprom. "Pot sa confirm ca nu intenționam sa semnam niciun acord suplimentar sau sa prelungim acest acord.", a spus Halushchenko, referitor la acordul cu Gazprom.Halushchenko…

Ucraina nu intentioneaza sa prelungeasca un acord de cinci ani cu Gazprom privind tranzitul gazului rusesc spre Europa

18:55, 17.03.2024 - In ciuda invaziei Rusiei in Ucraina in 2022, gazele rusesti sunt inca transportate prin aceasta tara catre Europa, unde tarile lucreaza pentru a inlocui combustibilul originar din Rusia cu surse alternative si energie regenerabila. Conform unui acord convenit intre Moscova si Kiev in 2019, Rusia plateste…

Europa ramane puternic dependenta de importurile de energie chiar si dupa criza energetica (analiza)

16:35, 13.03.2024 - Europa ramane puternic dependenta de importurile de energie chiar si dupa criza energetica, dependenta de Rusia fiind inlocuita cu dependenta de alte tari, arata o analiza realizata de Asociatia Energia Inteligenta (AEI), pe baza datelor Eurostat. Potrivit sursei citate, Romania este tara cea mai putin…

Maia Sandu cere ajutor pentru Ucraina: „Vladimir Putin trebuie oprit”

15:05, 08.03.2024 - Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a pledat pentru o sustinere sporita pentru Ucraina, zid de protectie pentru tara sa „atata timp cat Kievul rezista”, apreciind ca trebuie „oprit Vladimir Putin” pentru securitatea in Europa, intr-un interviu pentru Le Monde publicat vineri, relateaza AFP. „Astazi,…

Romania, in sens invers fața de restul Europei: Miniștrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze / Romania iși crește necesarul de gaze

11:56, 05.03.2024 - Consiliul miniștrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-și reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel puțin 15 % fața de consumul…


Ce parere ai despre aceasta stire?