Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tu ştiai de ce au rechinii dinţi aşa puternici şi albi?

Publicat:

Rechinii sunt recunoscuti ca fiind unii dintre cei mai periculosi pradatori marini, iar acum oamenii de stiinta cred ca au descoperit secretul eficacitatii atacurilor lor.

Cercetatorii germani spun ca dentitia rechinilor este intarita de un strat exterior de fluor, substanta folosita in pastele de dinti. La oameni, dupa folosirea pastei de dinti, ramane pe suprafata dentara mai putin de 1% fluor; rechinii au dintii acoperiti cu un strat de fluor, deci procentajul este de 100%. Fluorul pastreaza dintii sanatosi si, datorita cantitatii mari, rechinii…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Remediu natural pentru albirea dinților. Internetul a luat foc dupa ce o internauta a impartașit rețeta: japonezii o folosesc cu succes de sute de de ani

11:21, 23.05.2024 - Rețeta naturala care te ajuta in albirea dințilorFie ca iși pierd stralucirea sau se ingalbenesc odata cu trecerea timpului, in mod cert majoritatea oamenilor au cautat remedii prin care sa iși albeasca dinții. Deși cea mai comoda soluție este sa facem o vizita la stomatolog, uneori nu este și cea mai…

Remediu natural pentru albirea dinților. Internetul a luat foc dupa ce o internauta a impartașit rețeta: japonezii o folosesc cu succes de sute de de ani

10:41, 22.05.2024 - Rețeta naturala care te ajuta in albirea dințilorFie ca iși pierd stralucirea sau se ingalbenesc odata cu trecerea timpului, in mod cert majoritatea oamenilor au cautat remedii prin care sa iși albeasca dinții. Deși cea mai comoda soluție este sa facem o vizita la stomatolog, uneori nu este și cea mai…

Cercetatorii fac un anunț istoric: apare medicamentul care va face sa ne creasca dinții pierduți / Data la care incep testele pe oameni

07:20, 12.05.2024 - Evidențiat pentru prima data in cadrul unui studiu in 2021, un medicament pentru creșterea dinților va intra in sfarșit in testele pe oameni in acest an. Au fost acoperite planurile pentru ca medicamentul sa ajunga la studii clinice anul trecut, iar acum, se pare ca testele pe oameni au fost programate…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

A fost gasita vaca care poate revoluționa tratamentul pentru diabet: Produce insulina umana in lapte

02:10, 21.03.2024 - Descoperire revoluționara care ar putea schimba complet modul in care este tratat diabetul. O echipa de cercetatori a modificat genetic o vaca bruna din Brazilia pentru a produce insulina umana in laptele sau. Noua descoperire ar putea face ca insulina sa fie mult mai accesibila și mai ieftina pentru…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Gheața din Oceanul Arctic dispare in ritm accelerat

14:00, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an, informeaza DPA. Intre 2035 si 2067, Arctica ar putea fi in mod constant lipsita de gheata…


Ce parere ai despre aceasta stire?