Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţii şi superstiţii de Sânziene: Ce să faci dacă vrei să te măriţi

Publicat:

Pe 24 iunie, an de an, crestinii ortodocsi praznuiesc Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, sarbatoare care in popor are denumirea de Dragaica sau Sanziene – Iata ce traditii si superstitii exista in popor cu privire la aceasta zi! Sanzienele sau Dragaica sunt sarbatori de origine pagana, cu semnificatie agrara, care desemneaza inceperea unui nou ciclu. Aceasta sarbatoare nu este celebrata in mod intamplator in apropierea Solstitiului de vara. Sanzienele sunt considerate, in popor, fiinte frumoase de sex feminin, care umbla prin paduri si pe campuri nebatute de picior de om. Se spune ca in noaptea…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce nu ai voie sa faci in Vinerea Mare. Tradiții și superstiții de care țin cont credincioșii

09:40, 03.05.2024 - Vinerea Mare este cunoscuta și ca Vinerea Seaca și are o semnificație foarte profunda. Aceasta zi vine cu tradiții, obiceiuri și superstișții pentru credincioși. Iata ce nu au voie sa faci in Vinerea Mare și ce semnificație are aceasta zi pentru creștinism.

Tradiții, obiceiuri și superstiții in Joia Mare. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi

11:00, 02.05.2024 - Ziua de joi din Saptamana Patimilor este de o deosebita importanța pentru creștini. Credincioșii merg in aceasta zi la Biserica pentru a se spovedi și a se impartași și participa la slujba celor 12 Evanghelii ale patimilor Mantuitorului.Totodata, aceasta zi este legata de multe obiceiuri și tradiții,…

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

08:05, 28.04.2024 - FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie Sarbatoarea de Florii, prin care credincioșii sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim, marcheaza o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și…

Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, marea sarbatoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

21:10, 26.04.2024 - Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, marea sarbatoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, este o sarbatoare creștina ortodoxa care precede Floriile și Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor (Saptamana Sfanta). Aceasta sarbatoare cade in…

TRADIȚII LOCALE Sarbatorile Pascale amana pe luna mai organizarea sambrelor de familie

12:11, 23.04.2024 - Sambra oilor este o sarbatoare a numeroaselor comunitati din Tara Oasului. Daca de-a lungul zecilor de ani aceasta sarbatoare a devenit serbare campeneasca, apoi Festival Folcloric, iata in acest an ajuns la cea de a 66-a editie. The post TRADIȚII LOCALE Sarbatorile Pascale amana pe luna mai organizarea…

9 martie: ziua celor 40 de Sfinți Mucenici. Tradiții și superstiții de primavara. Ce nu ar trebui sa faci astazi

07:05, 09.03.2024 - 9 martie: ziua celor 40 de Sfinți Mucenici. Tradiții și superstiții de primavara. Ce nu ar trebui sa faci astazi Ziua celor 40 de Sfinți Mucenici. Sfintii 40 de mucenici sunt pomeniti in calendarul crestin ortodox in ziua de 9 martie. Aceștia erau ostasi si faceau parte dintr-un corp de armata stationat…

24 februarie: Dragobete. Ziua in care se iubește romanește. Obiceiuri, tradiții și superstiții de ziua dedicata iubirii la romani

08:05, 24.02.2024 - 24 februarie: Dragobete. Ziua in care se iubește romanește. Obiceiuri, tradiții și superstiții de ziua dedicata iubirii la romani 24 februarie: Dragobete – Ziua iubirii la romani. Ziua de 24 februarie este ziua dedicata Dragobetelor. Anual pe 24 februarie, romanii sarbatoresc dragobetele. Este echivalentul…

Vechi credințe și superstiții despre luna februarie. Ce nu faceau femeile in zilele de sarbatoare

15:55, 05.02.2024 - Luna februarie este cea mai scurta din an, dar și cea mai bogata in sarbatori și superstiții. Astfel, pe 2 februarie sarbatorim „Ziua ursului”, Stretenia sau Filipii de iarna, dar este și o sarbatoare creștina, respectiv „Intampinarea Domnului”


Ce parere ai despre aceasta stire?