Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE IGNAT. De ce trebuie să fie urcaţi copiii pe porcul de Crăciun

Publicat:

Conform traditiei, cu o seara inainte de Ignat porcii viseaza ca urmeaza sa fie taiati. Astfel, acestia nu mai mananca, nu se mai ingrasa si nici nu mai pun carne pe ei, scrie calendarulortodox.ro.

De regula, la taierea porcului cei milosi din fire nu e bine sa ia parte deoarece porcul moare cu mai mare greutate. Mai mult, carnea va fierbe mult mai greu. Batranii de la tara spun ca dupa ce porcul este taiat, parlit si spalat, se recomanda punerea unei paturi peste el si un copil sa-l incalece. Astfel, anul viitor va fi unul lipsit de boli si plin de bogatii, sanatate si prosperitate.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Joia Mare, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi

08:50, 02.05.2024 - Suntem in Joia Mare, una dintre cele mai importante zile din Saptamana Patimilor, iar creștinii ortodocși respecta o serie de tradiții și obiceiuri pentru a se feri de rau. Citește și: A inceput deszapezirea pe Transfagarasan. E posibil sa fie deschis circulatiei mai devreme de 1 iulie In primul rand,…

Joia Mare din Saptamana Patimilor, ziua in care se vopsesc ouale de Paște. Tradiții și obiceiuri de Joia Neagra

08:31, 02.05.2024 - Joia Mare din Saptamana Patimilor se mai numeste Joia Neagra sau Joimarita. In aceasta zi, femeile vopsesc ouale. Cine n-a terminat de tors nici ca mai toarce. Joimarita le pedepseste pe femeile lenese, le bate peste degete si le arde canepa netoarsa. Nu se lucreaza in aceasta zi. Se face, in schimb,…

Tradiții și obiceiuri in Lunea Mare! Ce este interzis sa faci in prima zi din Saptamana Patimilor

08:35, 29.04.2024 - In Lunea Mare din Saptamana Patimilor, credincioșii respecta mai multe tradiții și obiceiuri transmise din stramoși. Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este ultima saptamana dinaintea Duminicii Invierii Domnului.

Traditii si obiceiuri de Florii. Ce este interzis sa faci in Duminica Floriilor

07:05, 28.04.2024 - Ultima duminica dinaintea sfintei sarbatori a Invierii Domnului este una cu adevarat speciala. Credincioșii creștin ortodocși din Romania marcheaza aceasta zi prin obiceiuri și tradiții specifice. Cunoscuta și ca Intrarea Domnului in Ierusalim, Duminica Floriilor este una dintre sarbatorile de seama…

Sfantul Gheorghe | Cați romani poarta numele sfantului. Tradiții și obiceiuri

10:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…

Catolicii din Romania sarbatoresc azi Floriile. Traditii si obiceiuri

16:05, 24.03.2024 - Credinciosii romano catolici celebreaza duminica, 24 martie, Floriile, sarbatoare care simbolizeaza intrarea Domnului in Ierusalim. Ramurile pe care crestinii catolici le primesc la Sfanta Liturghie din Duminica Floriilor au fost binecuvantate si trebuie tratate ca obiecte sfinte. Este traditional sa…

TRADIȚII ȘI OBICEIURI De-a lungul timpului, au luat naștere numeroase legende ale marțișorului

12:45, 11.03.2024 - Semnificatia firelor alb si rosu ce se impletesc intr-un snur de care este prins un mic obiect este relevata si de unele legende. The post TRADIȚII ȘI OBICEIURI De-a lungul timpului, au luat naștere numeroase legende ale marțișorului first appeared on Informatia Zilei .

Anul nou chinezesc, 10 februarie 2024. Dragonul de Lemn. Tradiții și obiceiuri

07:10, 10.02.2024 - Multe țari asiatice sarbatoresc Anul Nou in aceasta perioada, inclusiv Vietnam și Coreea.Anul Nou Lunar, numit adesea Festivalul Primaverii sau Anul Nou Chinezesc, este cea mai importanta sarbatoare din China și din multe alte comunitați asiatice.


Ce parere ai despre aceasta stire?