Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiții la Acoperământul Maicii Domnului

Publicat:

, cunoscuta popular drept „Pocrovul”, este o sarbatoare a Maicii Domnului care se praznuiește la 1 octombrie, in amintirea unei minuni intamplate in biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne din Constantinopol, pe timpul imparatului Leon al VI-lea „Filozoful” (886 – 912). De cel puțin 1.000 de ani, creștinii sarbatoresc la 1 octombrie amintirea … Articolul Tradiții la apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe opiniabuzau.ro…  

Sursa articol: opiniabuzau.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții la praznicul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe

14:05, 23.04.2024 - Astazi, Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de biruința, preaslavitul ostaș al Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Este numit și „Purtatorul de biruința”, pentru ca a purtat biruința asupra diavolului și a paganilor, rabdand cu vitejie toate, pentru dragostea…

Constanta: Micii voleibalisti au jucat in amintirea lui Paul Camui, la memorialul care-i poarta numele (GALERIE FOTO)

13:16, 21.04.2024 - Prima editie a Memorialului "Paul Camuildquo; s a disputat astazi, 21 aprilie 2024, la Scoala Gimnaziala nr. 28 "Dan Barbilianldquo; din Constanta, in amintirea fostului antrenor de volei de la grupa de minivolei a CSM Constanta, fost profesor de sport si fost voleibalist Paul Camui, decedat prematur,…

Ce este, de fapt, ”boala lui Calache” și de unde vine expresia folosita aproape zilnic de romani

12:55, 16.04.2024 - Legendele romanești amintesc de existența, in secolul al XVII-lea, al unui hangiu pe nume Mihalache care era foarte bogat, dar nu avea prea multa educație. El a avut o afacere prospera, care l-a ajutat sa intre in randul boierilor. Avea un conac foarte frumos și foarte mulți argați, oameni care lucrau…

Tradiții in prima zi de luni a Postului Paștelui

12:45, 18.03.2024 - Biserica ne invața ca aplecarea spre pamant, la rugaciune, inseamna ridicare deasupra tuturor grijilor pamantești. De astazi creștin-ortodocșii traverseaza o perioada in care vor incerca sa se ridice deasupra grijilor pamantești pentru ca incepe Postul Sfintelor Paști. Aceasta prima zi care deschide…

Firmele buzoiene vor tot mai mulți straini

00:16, 02.02.2024 - Aproape 75.000 de cetateni straini aveau drept de sedere in scop de munca in tara noastra la finalul anului 2023, iar peste 45 la suta dintre ei sunt din Nepal si din Sri Lanka, arata o analiza Economica.net pe baza datelor obtinute de la Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI). Cei mai multi straini…

Tradiții și obiceiuri romanești in luna februarie

00:06, 02.02.2024 - Luna februarie este numita in tradiția populara și „Faurar”, nume care vine de la Faur, adica timpul cand se ascuțeau uneltele pentru inceputul sezonului agrar. De aceea, este considerata o luna capricioasa,  o luna a tradițiilor legate de ciclul „sfarșit – inceput”. In afara de sarbatoarea indragostiților…

Ramnicul, reprezentat la cel mai inalt nivel in promovarea alegerilor europarlamentare

00:10, 31.01.2024 - Timp de doua zile, 30 si 31 ianuarie 2024, administratorul public al municipiului Ramnicu Sarat, Florian Ceparu, va reprezenta judetul Buzau la intalnirea regionala a centrelor Europe Direct din Europa, la care iau parte peste 200 de reprezentanți din Romania, Grecia, Bulgaria, Cipru, Italia, Slovenia,…

Tradiții de Sfinții Trei Ierarhi

12:05, 30.01.2024 - Astazi, marți, 30 ianuarie, sunt praznuiți Sfinții Trei Ierarhi – Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gura de Aur. In popor aceasta zi se mai numește  „Trisfetitele”, „Filipii de Iarna”,„Teclele”. Se serbeaza, spun oamenii, fiindca inseamna intrarea creștinilor in biserica și de aici a inceput…


Ce parere ai despre aceasta stire?