Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Timișoara devine capitala artei contemporane românești – pentru o lună

Publicat:

In perioada 3-31 octombrie va avea loc la Timișoara prima  ediție Art Encounters. Intitulat Aparența și Esența, evenimentul este curatoriat de Rainald Schumacher și Nathalie Hoyos, Berlin. Evenimentul e conceput ca un dialog intre arta contemporana romaneasca și contextul internațional actual, dialog facilitat de un numar de artiști romani ale caror lucrari sunt recunoscute atat in Romania, cat și in strainatate (Horea Bernea, Ștefan Bertalan, Adrian Ghenie, Ana Lupaș, Alex Mirutziu, Paul Neagu), dar și de artiști straini care fac referire la spațiul romanesc in opera lor (Saadane Afif,  A Kassen,…

Citeste articolul mai departe pe timisoarastiri.ro…  

Sursa articol: timisoarastiri.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cat e chiria pentru un apartament in zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

12:35, 04.05.2024 - Cererea pentru inchirierea de locuințe la Timișoara este in creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc de la 240 de euro la o garsoniera pana la 450 de euro la trei camere. Daca in alte orașe mari din țara interesul pentru  casele  și apartamentele listate la inchiriere s-a redus considerabil fața…

Renovarea conacului din Foeni intarzie, dar la Muzeul de Arta din Timișoara se ține Balul Mocioni

14:55, 24.04.2024 - Reprezentanții Consiliului Județean Timiș, instituție ce deține in patrimoniu Conacul Mocioni din comuna Foeni, au anunțat, miercuri, ca vor organiza prima ediție a Balului Mocioni, care celebreaza patrimoniul unic reprezentat de conac.

FOTO. Profesorii din Timișoara au invațat cum sa țina „lecții deschise” la muzeu

19:10, 26.03.2024 - 20 de cadre didactice din Timișoara au invațat sa foloseasca spațiul muzeal ca lecție deschisa pentru elevii lor. Atelierele au avut loc in cadrul proiectului „FORMA inEDU”, realizat de Asociația Inițiativa in Educație din oraș. „Muzeul – Spațiu de invațare” a fost o inițiativa dedicata cadrelor didactice…

Retele Electrice Banat a lansat o licitatie de circa 37 de milioane de lei pentru modernizarea retelelor de distributie din zona Timisoarei

16:55, 12.03.2024 - ”Compania Retele Electrice Muntenia (parte a grupului PPC in Romania, denumita anterior E-Distributie Muntenia) a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achizitii publice, o procedura de achizitie de lucrari de executie pentru modernizarea retelelor de medie tensiune din zona municipiului…

„Fenomenul Pitești. Adevarata fața a comunismului in Romania”, o expoziție de neratat la Timișoara

08:30, 07.03.2024 - Memorialul Revoluției din Timișoara, Memorialul Inchisoarea Pitești și Muzeul Național Brukenthal prezinta, in perioada 9 martie – 2 mai, expoziția „Fenomenul Pitești. Adevarata fața a comunismului in Romania”, avand-o invitat special pe Cornelia Fiat, de la Asociația Foștilor Deportați in Baragan.…

Timișorenii, fața in fața cu „Fenomenul Pitești”. Expoziție la Memorialul Revoluției

15:45, 04.03.2024 - Expoziția itineranta bilingva „Fenomenul Pitești. Adevarata Fața a Comunismului in Romania” ajunge și la Memorialul Revoluției din Timișoara. In perioada 9 martie – 2 mai 2024, localnicii și vizitatorii pot sta fața in fața cu obiecte și informații din sistemul penitenciar comunist. O parte va fi dedicata…

Sus, in muzeu, pe stanga, e un zid…

13:30, 20.02.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Deși excentric, zidul reprezinta totuși punctul central al expoziției „Ecou Brancuși“ a lui Dan Perjovschi. Nu ne referim la vreunul dintre zidurile Muzeului Banatului Montan, acesta avand unele plasate poate chiar mai departe de axul cladirii, ci la „Zidul Brancuși“, așa cum l-a denumit…

Dupa reverberații, acum vin ecouri

13:00, 16.02.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Ziua Brancuși, sarbatoare naționala, va fi marcata și local, la Muzeul Banatului Montan din Reșița! In condițiile in care inca mai este perceptibila, in discursuri sau activitați online, reverberația expoziției „Brancuși: surse romanești și perspective universale” gazduita de Muzeul…


Ce parere ai despre aceasta stire?