Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Testul cancerului pancreatic. 80% dintre pacienţii cu tumoare la pancreas sunt diagnosticaţi în stadiul avansat

Publicat:

Un tip de aminoacid prezent in sange ar putea contribui la depistarea in faze incipiente a cancerului pancreatic, un neoplasm extrem de dificil de descoperit, sustin cercetatorii de la Institut of .  5% este rata de supravietuire medie a pacientilor afectati de cancerul pancareatic, la cinci ani de la diagnosticare, potrivit datelor comunicate de majoritatea institutelor de specialitate. Explicatia consta in faptul ca pancreasul este un organ cu o localizare speciala, in profunzime, ceea ce face dificila vizualizarea lui prin sistemul imagistic de investigatii medicale.…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua tehnica de diagnosticare fara biopsie a cancerului cerebral

08:20, 12.05.2024 - Institutul de Cercetare pentru Hematologie și Transfuzie (IRHT) din Mulhouse este pe punctul de a dezvolta o tehnica ”rapida și puțin invaziva” de diagnosticare a cancerului cerebral fara  biopsie. Cercetatorii de la IRHT Mulhouse lucreaza la dezvoltarea unei tehnici ”simple”,  care sa faca posibila…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Screening și diagnostic precoce a cancerului gastric la Cluj! UMF anunța un proiect de cercetare unic, sunt vizați tinerii de 30-34 de ani

14:20, 29.04.2024 - Numarul cazurilor de cancer in randul tinerilor a crescut in ultimii ani, tendintele fiind ingrijoratoare la nivel mondial. Desi incidența cancerului gastric este in scadere pe tot globul, inclusiv in Europa, povara bolii este inca substanțiala și nu va disparea in viitorul apropiat. Universitatea de…

Cat de periculoasa este „musca cu toc” și ce spun cercetatorii despre noua specie de insecte

14:06, 29.04.2024 - O noua specie de insecteCapcanele Malaise, amplasate strategic pentru a captura insecte in zbor , au jucat un rol crucial in aceasta descoperire. Aceste capcane, echipate cu material de plasa, au prins chiar și cele mai mici viețuitoare, permițand cercetatorilor sa le studieze cu atenție.Intr-un studiu…

De ce ar trebui sa faci regulat un control la ochi?

15:30, 15.04.2024 - Un control oftalmologic regulat nu este doar o simpla verificare a vederii, ci și o metoda eficienta de a preveni bolile oculare inainte ca acestea sa provoace daune ireparabile. Afla ce inseamna un control oftalmologic regulat, ce beneficii aduce acesta și care sunt bolile oculare care pot fi prevenite…

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…


Ce parere ai despre aceasta stire?