Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Temperaturi de minus 98 de grade la suprafaţa Pământului. Ar fi cele mai scăzute înregistrate vreodată

Publicat:

Cercetatorii au identificat unele vai de mica adancime, situate pe platoul de gheata al Antarcticii de Est, unde temperatura ar putea ajunge la minus 98 de grade Celsius, depasind precedentul record negativ de temperatura de minus 93 de grade Celsius, masurat in 2013 in aceeasi regiune.

Altitudinea ridicata a platoului de gheata al Antarcticii de Est si distanta mica fata de confera acestei zone cel mai rece climat dintre toate regiunile de pe Pamant. Masele de aer rece, dense si descendente se pot mentine deasupra sa chiar si cateva zile. In aceste conditii, temperatura aerului…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Vremea, 6 mai: Cresc temperaturile in toata țara. In ce zona se vor inregistra chiar și 28 de grade Celsius

06:50, 06.05.2024 - Astazi, valorile termice vor fi mai ridicate fața de intervalul anterior, astfel ca vremea va deveni calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, insa mai ales dupa-amiaza și seara, instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari, temporar accentuate, averse, descarcari electrice și intensificari…

Unde a fost inregistrat recordul de temperatura pentru luna aprilie

00:30, 30.04.2024 - In Myanmar a fost doborit recordul de temperatura pentru o zi din luna aprilie, dupa ce ce in localitatea Chauk din centrul tarii s-au inregistrat duminica 48,2 grade Celsius, a anuntat luni Institutul National de Meteorologie din aceasta tara. Recordul inregistrat duminica se inscrie intr-un val de…

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 Mai și Paște: zonele afectate de ploi și vant puternic. Unde vor fi maxime de 27 de grade Celsius

12:36, 29.04.2024 - "Saptamana aceasta debuteaza cu o vreme frumoasa, calda, cu temperaturi maxime intre 17-27 grade pentru azi, maine maxime intre 16 și 26 grade, miercuri 15-25 grade. Ploile iși vor face simțita prezența in Dobrogea și Muntenia, insa vor fi slabe cantitativ. Dupa amiaza, vant ușor in sud și munte.Ne…

Astazi, cea mai calda zi de la inceputul acestui an. Vor fi 32 de grade la umbra

10:50, 01.04.2024 - Temperaturile vor urca astazi pana la 32 de grade Celsius la umbra. Inclusiv in București vor fi 31 de grade. Ieri a fost cea mai calda zi din ultimii 77 de ani iar temperaturile cresc și astazi. Deși inca nu am ajuns la mijlocul primaverii și suntem departe de vara, Romania a trecut prin a doua noapte…

Vremea o ia razna in aprilie. Prognoza meteo pentru urmatoarele 4 saptamani aduce temperaturi anormale

07:56, 29.03.2024 - Temperaturile vor fi mai ridicate decat cele specifice pe tot parcursul lunii aprilie, conform prognozei anuntate vineri de meteorologi. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in intreaga tara, in intervalul 8 - 22 aprilie.Saptamana 01.04.2024 – 08.04.2024Valorile termice vor fi mai ridicate…

Prognoza meteo 29 martie. Temperaturi de pana la 24 de grade Celsius. Zonele afectate de instabilitate atmosferica

06:40, 29.03.2024 - In  nordul țarii și in zona montana, vor fi innorari și va ploua slab. Vantul va avea temporar intensificari in estul, centrul și sudul teritoriului, dar și la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 3 și 14 grade Celsius.Temporar vor fi intensificari ale vantului in cea mai mare parte a țarii,…

Ne pregatim pentru vara. Temperaturile cresc treptat și ajung la valori de pana la 28 de grade

13:26, 28.03.2024 - Vremea se incalzește in Capitala, iar maximele vor ajunge vineri pana la 24 de grade Celsius. Joi dupa-amiaza va ploua, se arata in prognoza speciala pentru București, emisa de ANM. De joi pana vineri dimineața, vremea se va incalzi in București. Cerul va avea innorari temporare pana spre orele dupa-amiezii…

Apa mai calda in oceane, urgane mai puternice. Avertisment al meteorologilor, dupa ce temperaturile apelor au atins niveluri record

01:20, 14.03.2024 - Oceanele lumii sunt din ce in ce mai fierbinti, iar asta ar putea provoca dezastre la nivel mondial, avertizeaza meteorologii. Temperaturile tot mai ridicate ale apelor ar putea aduce uragane mai puternice si ar topi o cantitate insemnata de gheata la Polul Nord. Luna februarie a acestui an a fost…


Ce parere ai despre aceasta stire?