Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tainele istoriei. Marele potop istorie și mitologie. Partea 1

Publicat:

Istoria omenirii cunoaște pagini, care nu au fost dezvaluite complet sau chiar deloc de știința istorica. Una dintre aceste pagini conține miturile și legendele despre marele potop. Ele-s foarte multe in diferite regiuni ale planetei. Deseori foarte arhaice, dar interesant lucru - asemanatoare. La diferite popoare, diferite rase și continente auzim aceste legende, care ne povestesc ca potopul a ex

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Adunarea Naționala de la Blaj. 176 de ani de la marele eveniment care a influențat decisiv istoria Romaniei

10:55, 03.05.2024 - Pe 3 mai, se implinesc 176 de ani de cand a inceput Adunarea Naționala de la Blaj, una dintre marile adunari a romanilor din Transilvania din timpul Revolutiei de la 1848, prin care acestia si-au expus revendicarile naționale, politice si sociale.

PLAYBOOK – Gabriel ENACHE – Faptul divers al istoriei

12:00, 07.04.2024 - Zvonuri despre sfarșitul lumii. București, 1944-1953, de Stelian Tanase, Editura CORINT    Istoria ne propune ințelegeri și apropieri de faptele și de intamplarile așezate in cronologiile ei, in fireștile și nefireștile parcurgeri ale lor de contemporani și de cei care le urmeaza, care le citesc adaugandu-le…

Klaus Iohannis, despre candidatura la șefia NATO: Am avut discuții foarte bune cu aliații. Pe mine și pe Mark Rutte ne deosebesc geografia, istoria și avem abordari ușor diferite in ce privește viitorul Alianței

18:20, 21.03.2024 - Vladimir Ionescu (www.b1tv.ro) Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre candidatura la funcția de secretar general al NATO, joi, intr-o conferința de presa inaintea Consiliului European, și a declarat ca pe el și pe contracandidatul sau, premierul olandez Mark Rutte, „ne deosebește geografia, istoria…

Inaugurarea Muzeului Memorial la Penitenciarul Spital Tg. Ocna: Omagiu adus memoriei și istoriei locului

12:25, 16.03.2024 - Vineri, 15 martie 2024, Penitenciarul Spital Tg. Ocna a fost martorul unui eveniment deosebit care a incarcat atmosfera cu reverența și solemnitate, marcand o pagina importanta din istoria acestor locuri. La inițiativa conducerii unitații, a fost inaugurat, binecuvantat și sfințit un mic spațiu muzeal,…

Pagini uitate și dramatice din istoria rastignita a Bucovinei. Martie Sovietic, 1944

11:05, 15.03.2024 -    Anul acesta se implinesc 80 de ani de la ocuparea definitiva de catre U.R.S.S a Nordului Bucovinei, a Basarabiei și a Ținutului Herța, datorita evoluției negative pentru armatele Axei a linei frontului Razboiului din Est. In luna martie a anului 1944 al doilea Razboi Mondial anunța ...

Femei celebre din istoria Clujului. De la aviație și arta la știința, feminitatea in lumina istoriei.

11:11, 07.03.2024 - Orașul Cluj-Napoca ascunde in adancurile sale nu doar povești arhitecturale și evenimente politice, ci și povești de curaj și reușite remarcabile ale femeilor care au contribuit la conturarea identitații acestui loc.

Criticul literar Alex Stefanescu, autorul „Istoriei literaturii romane contemporane”, s-a stins din viața

15:45, 25.02.2024 - Criticul și istoricul literar Alex Ștefanescu a murit la varsta de 76 de ani, a anunțat, duminica, scriitorul Daniel Cristea-Enache. „O veste care indoliaza cultura romana: a murit marele critic și istoric literar Alex Ștefanescu. Dumnezeu sa-l odihneasca”, a scris Daniel Cristea-Enache pe pagina de…

Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, intemeietoarea dinastiei din care facea parte și Ștefan cel Mare

23:55, 22.02.2024 - Una dintre cele mai importante dinastiii medievale romanești, cea din care se trage și celebrul Ștefan cel Mare, a fost intemeiata de o femeie. Purta numele de Margareta Mușata, iar povestea sa este invaluita in mister. Unii banuiesc ca ar fi fost reprezentanta unui puternic clan boieresc.


Ce parere ai despre aceasta stire?