Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SUA îi avertizează pe europeni asupra riscurilor unei 'dependenţe' de China: 'Partidul Comunist Chinez doreşte să vă forţeze să alegeţi'

Publicat:

Secretarul de stat al SUA, , i-a avertizat vineri pe europeni in legatura cu riscurile unei ''dependente'' de China, care ameninta, potrivit lui, democratiile occidentale, relateaza AFP.

" doreste sa va forteze sa alegeti" intre si China, a avertizat el, intr-o videoconferinta, la summitul privind democratia de la Copenhaga.

Citește și: S-a aflat! Cine este cel care va moșteni toata averea lui

''Nu se poate urma aceasta alternativa fara a nega cine suntem. Democratiile care depind de regimuri autoritare nu-si merita…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ședința cu scantei intre SUA și China! Chinezii ii avertizeaza pe americani: 'Nu ar trebui sa treaca peste liniile rosii'

15:00, 26.04.2024 - Statele Unite impiedica dezvoltarea Chinei, a declarat vineri ministrul de externe Wang Yi in timpul discutiilor cu omologul sau american Antony Blinken, aflat intr-o vizita la Beijing, care are ca scop aplanarea diferendelor comerciale si politice dintre cele doua superputeri, relateaza News.ro.

Șeful diplomației americane incearca sa remedieze relațiile cu China

20:26, 21.04.2024 - Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se va deplasa saptamana viitoare la Beijing si Shanghai, in incercarea de a atenua tensiunile si de a stabiliza relatiile dintre Statele Unite si China.

Blinken se deplaseaza saptamana viitoare in China

10:16, 21.04.2024 - Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se va deplasa saptamana viitoare la Beijing si Shanghai, in incercarea de a atenua tensiunile si de a stabiliza relatiile dintre Statele Unite si China, transmite duminica dpa, potrivit Agerpers.

Un raport important așteptat de UE avertizeaza ca aceasta are o ultima șansa pentru a ramane competitiva: „Nu ne putem permite sa așteptam”

19:50, 17.04.2024 - Uniunea Europeana este in fața unei ultime oportunitați de a lua masurile necesare pentru a-i permite sa concureze eficient cu Statele Unite, China și alți rivali, a declarat miercuri autorul unui raport important așteptat de liderii europeni, relateaza Reuters, potrivit hotnews.ro .

China va trebui sa dea socoteala daca Rusia avanseaza in Ucraina, avertizeaza Washingtonul

10:15, 10.04.2024 - Statele Unite ale Americii au avertizat marti ca vor considera China responsabila daca Rusia va ocupa alte teritorii in Ucraina, dupa ce Beijingul si-a reinnoit promisiunile de cooperare cu Moscova in timpul unei vizite a ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, informeaza miercuri AFP.

SUA avertizeaza China ca va trebui sa dea socoteala daca Rusia va ocupa alte teritorii in Ucraina

08:56, 10.04.2024 - Statele Unite ale Americii au avertizat marti ca vor considera China responsabila daca Rusia va ocupa alte teritorii in Ucraina, dupa ce Beijingul si-a reinnoit promisiunile de cooperare cu Moscova in timpul unei vizite a ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov, informeaza miercuri AFP, potrivit…

Janet Yellen: Washingtonul „nu va accepta o invazie de produse chinezești vandute in pierdere in Statele Unite și pe piața mondiala”

16:00, 09.04.2024 - Luni, cand inca se mai afla in vizita in China, Janet Yellen, Secretarul de Stat american al Trezoreriei, a facut declarația din titlu la o intalnire cu presa, invocand exemplul de acum zece ani al oțelului, cand afluxul chinez „a decimat industrii in intreaga lume, inclusiv in Statele Unite”. „Am spus…

Biden si Xi Jinping, „schimb sincer de opinii” la telefon

21:50, 02.04.2024 - Presedintii chinez Xi Jinping si american Joe Biden au avut marti o convorbire telefonica, prima lor conversatie de la un summit in noiembrie anul trecut in California, avand ca obiectiv, potrivit Casei Albe, „gestionarea tensiunilor” dintre cele doua superputeri. „Cei doi sefi de stat au avut un schimb…


Ce parere ai despre aceasta stire?