Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Vaccinul anti-HPV reduce cu aproximativ 90% cazurile de cancer de col uterin

Publicat:

Vaccinul anti-HPV () reduce cu aproximativ 90% cazurile de cancer de col uterin, arata primele date din lumea reala publicate in revista Lancet, potrivit BBC.

Aproape toate cancerele sunt cauzate de virusuri, iar speranta este aceea ca vaccinarea ar putea elimina in mare masura boala, conform news.ro.

Cercetatorii au spus ca succesul inseamna si ca cele vaccinate vor trebui sa faca mult mai putine teste Papanicolau.

Vaccinul este recomandat fetelor cu varste de peste 11 ani.

, vaccinul este oferit fetelor cu varste cuprinse intre…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, campioana in UE la cazurile de cancer de col uterin

18:15, 25.04.2024 - Conferențiarul universitar Dr. Silviu Voinea de la Institutul Oncologic București afirma ca Romania se situeaza pe primul loc in UE la incidența și mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin. Sunt raportate 100.000 de cazuri noi inregistrate anual, iar peste jumatate dintre paciente mor.

Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)

11:45, 24.04.2024 - Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale, informeaza EURONEWS. Pentru majoritatea oamenilor, descifrarea impactului creșterii…

90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania se declara mulțumiți de locul de munca - studiu

03:55, 18.04.2024 - Mai mult de 90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania sunt mulțumiți de locul de munca, reiese dintr-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației, informeaza Rador Radio Romania.

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Speranta de viata a scazut cu un an si jumatate la nivel mondial in timpul pandemiei Covid-19 (studiu)

11:36, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet.

Dieta care poate sa incetineasca procesul de imbatranire. Cercetatorii au fost surprinși de rezultatele obținute

08:10, 01.03.2024 - O dieta care se aseamana cu postul poate incetini procesul de imbatranire. Este concluzia unui nou studiu al cercetatorilor din Los Angeles si presupune cinci zile de diversificare pe luna. Astfel, curiosii vor trebui sa tina o dieta care este saraca in calorii, proteine ​​și carbohidrați, dar bogata…


Ce parere ai despre aceasta stire?