Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu UNICEF: Salariile profesorilor ar trebui fie mai mari dacă predau în zone defavorizate

Publicat:

Studiul a fost derulat in 250 de scoli frecventate de copii vulnerabili si a scos in evidenta anumite necesitati bugetare ale unitatilor de invatamant.

"S-a constatat ca o scoala cu copii saraci are cheltuieli mai mici, ca nu detine profesori cu experienta ce au salarii mai mari, dar cercetarea ne demonstreaza ca acest lucru nu ar trebui sa se mai intample. Profesorii trebuie sa fie platiti si in functie de rezultatele obtinute de elevi, de saltul educational pe care il fac elevii, cand profesorii se implica. Este mai greu sa lucrezi cu copii cu probleme. Acum se produce o migratie a…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Evaluarea dascalilor, misiune complicata. Salarizarea diferențiata a profesorilor in funcție de criteriile de performanța, la negocieri

05:46, 16.05.2024 - Sindicatele se opun de fapt salarizarii diferențiate a profesorilor in funcție de criteriile de performanța, susțin experții in Educație. Aceștia au explicat pentru „Adevarul“ și care ar trebui sa fie criteriile de performanța dupa care sa fie evaluați și platiți dascalii.

Sectorul de activitate in care au disparut peste 500.000 de angajați

10:50, 01.05.2024 - In prezent, in industria prelucratoare lucreaza 1,09 milioane de oameni, pe cand in anul 2000 numarul lor era de 1,56 milioane. Salariul mediu net a ajuns la 4.325 de lei in februarie 2024, in crestere cu 11% fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit zf.ro. Fabricile din Romania au pierdut aproape…

Performanța ULUITOARE: Cheltuielile cu salariile bugetarilor din Romania sunt cele mai mari din UE

16:55, 02.04.2024 - Performanța ULUITOARE: Cheltuielile cu salariile bugetarilor din Romania sunt cele mai mari din UE Performanța ULUITOARE: Cheltuielile cu salariile bugetarilor din Romania sunt cele mai mari din UE Ecuatia bugetara cu 1,3 mil. de necunoscute: Romania, ca pondere in buget, are cea mai mare cheltuiala…

SALARIILE PROFESORILOR Salariul mediu net in Invațamant a crescut cu 35% in ianuarie 2024, fața de aceeași luna din anul trecut

12:50, 17.03.2024 - Media creșterilor caștigurilor salariale nete in Invațamant, in perioada ianuarie 2023-ianuarie 2024 a fost de 35,3%, ... The post SALARIILE PROFESORILOR Salariul mediu net in Invațamant a crescut cu 35% in ianuarie 2024, fața de aceeași luna din anul trecut first appeared on Informatia Zilei .

Desființarea Inspectoratelor Școlare, programata anul viitor. Ministrul Educatiei anunta un nou calendar de reorganizare

14:45, 11.03.2024 - Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat luni, 11 martie, ca sunt necesare schimbari in Inspectoratele Școlare județene, din cauza modificarilor legislative administrative si fiscale, iar de anul viitor Inspectoratele vor deveni Directii Judetene de invatamant și vor avea mai puține atributii in…

Salarizarea profesorilor in functie de performanta, greu de aplicat. Ministrul Educației: „Nu este simplu, nu se poate face peste noapte”.

14:31, 11.03.2024 - Salarizarea profesorilor in funcție de performanța pare sa reprezinte o provocare pentru ministerul Educației. Criteriul performanței nu poate fi aplicat „peste noapte”, susține ministrul Ligia Deca.

UNICEF: Mutilarea genitala afecteaza 230 de milioane de femei in intreaga lume

00:15, 11.03.2024 - Peste 230 de milioane de fete si femei care traiesc in intreaga lume au fost supuse mutilarii genitale feminine (FGM), a anuntat Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF), cu ocazia Zilei Internationale a Femeilor, transmite DPA, preluata de Agerpres. ”Estimarile…

Salariile profesorilor in funcție de performanța, evaluarea lor sa fie revizuite și evitarea conflictelor de interese in evaluarile școlilor – printre recomandarile catre Ministerul Educației

14:55, 05.03.2024 - Salarizarea profesorilor, organizarea sistemului de școli, modul cum se desfașoara evaluarea acestora și cum sunt colectate datele – toate prezinta plusuri, dar și foarte multe minusuri, intr-un raport elaborat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economica (OCDE) la solicitarea Ministerului…


Ce parere ai despre aceasta stire?