Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU: Infecțiile afectează coeficientul de inteligență pentru câțiva ani

Publicat:

Infecțiile la creier sunt cele mai periculoase

Cercetatorii danezi au ajuns la concluzia ca infecțiile aparute în diferite parți ale corpului, stomacul, tractul urinar sau la nivel tegumentar pot sa scada coeficientul de inteligența.

Cercetatorii au observat ca cei care fusesera internati în spital ca urmare a unei infectii aveau un coeficient de inteligenta mai mic cu 1.6 decât media. În cazul celor care au ajuns la spital de cinci sau mai multe ori, scorul era cu 9.44 mai mic decât media. Coeficientul mediu de inteligenta nu depaseste 115.

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Test de inteligenta special. Unde a pus femeia din imagine cheia? O cauta de ceva timp, tu o vezi?

08:40, 30.05.2024 - Incepem ziua cu un test de inteligența interesant care va testeaza atenția la detalii și percepția. Aceste provocari ii ajuta pe oamenii de știința sa ințeleaga modul in care creierul nostru proceseaza informațiile vizuale. Gasește cheia ascunsa in imagine Teste de IQ pot sa imbunatațeasca abilitațile…

Zambetul dvs. este prioritatea noastra: De ce ar trebui sa cautați ajutor stomatologic cat mai curand posibil?

18:55, 24.05.2024 - Zambetul spune multe despre noi. Un zambet frumos și sanatos le arata celor din jur ca avem incredere in propria persoana, ca suntem sanatoși fizic și comunicam fara teama de a fi judecați. Din pacate, problemele stomatologice ne afecteaza nu doar zambetul, ci și starea generala de sanatate fizica și…

Inteligența artificiala intra in lupta impotriva cancerului: o noua era in terapia celulara

09:15, 09.05.2024 - Intr-o epoca in care tehnologiile emergente redefinește tratamentele medicale, o descoperire remarcabila ar putea schimba fundamental modul in care abordam cancerul. Cercetatorii de la Centrul Internațional pentru Cancer Ludwig au dezvoltat un instrument bazat pe inteligența artificiala (IA) revoluționar,…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Debitul Dunarii la intrarea in tara este de 5.600 de metri cubi pe secunda, sub media multianuala a lunii aprilie - Ce spun specialiștii

19:40, 13.04.2024 - Debitul Dunarii la intrarea in tara este, sambata, de 5.600 de metri cubi pe secunda, sub media multianuala a lunii aprilie, de 7.900 de metri cubi pe secunda, iar specialistii se asteapta la o scadere in urmatoarea saptamana. Coeficientul de umplere in principalele 40 de lacuri este de aproape 75 la…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Cum ne afecteaza trecerea la ora de vara? Dr. Vlad Ciurea: „Noi in creierul nostru avem un ceas biologic”

15:21, 29.03.2024 - Romania se pregatește sa treaca la ora de vara in noaptea de sambata, cand ceasurile vor fi mutate cu o ora inainte. Aceasta schimbare are loc de doua ori pe an in țara noastra, avand ca scop asigurarea unei perioade mai lungi de lumina naturala pe timpul

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…


Ce parere ai despre aceasta stire?