Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU Faimosul asteroid care a ucis dinozaurii a urmat cea mai periculoasă traiectorie pentru a acoperi planeta sub un nor dens de gaze şi praf

Publicat:

Faimosul asteroid considerat partial vinovat de extinctia dinozaurilor a urmat cea mai periculoasa traiectorie posibila pentru a acoperi intreaga planeta sub un nor dens de gaze si praf, au dezvaluit autorii unui studiu publicat marti in , informeaza AFP, citata de Agerpres

Craterul Chicxulub, cu un diametru de aproximativ 180 de kilometri, s-a format acum 66 de milioane de ani in urma coliziunii cu un meteorit ce avea diametrul de 15 kilometri si care a cazut in actuala peninsula Yucatan din Mexic. Impactul cu Terra a generat o unda de soc neasteptata, care a cauzat…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fosilele unui rechin uriaș - de aceeași virsta cu dinozaurii - descoperite de arheologi

03:25, 26.04.2024 - Intr-o cariera din Mexic, arheologii au descoperit fosilele complete ale unui rechin uriaș Ptychodus care a trait alaturi de dinozauri. Descoperirea ofera indicii importante despre acest pradator enigmatic, inclusiv despre inrudirea sa cu rechinii moderni. Rechinii din genul Ptychodus au fost descoperiți…

Cei mai mari poluatori cu plastic din lume, dezvaluiți de un studiu. Ce companii binecunoscute otravesc planeta

09:30, 25.04.2024 - Conform rezultatelor unui studiu publicat miercuri, 56 de multinaționale sunt responsabile pentru mai mult de jumatate din poluarea cu plastic la nivel mondial, iar cinci dintre ele sunt responsabile pentru un sfert din aceasta poluare

22 aprilie – Astazi este marcata Ziua Pamantului

10:45, 22.04.2024 - Ziua Internaționala a Mamei-Pamant se sarbatorește in 22 aprilie din 2009, de catre toate statele membre ale Națiunilor Unite. In 23 aprilie 2009, prin Rezoluția 63/278, Adunarea Generala a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 aprilie ca “International Mother Earth Day”. ”Pamantul este “mama” pentru…

Impactul pozitiv al interacțiunii cu ciinii asupra starii emoționale

04:05, 21.03.2024 - Un nou studiu realizat de oamenii de știința din Coreea de Sud confirma efectul favorabil al comunicarii cu ciinii asupra starii emoționale a unei persoane. Despre acesta relateaza portalul RusArgument. S-a dovedit ca o astfel de interacțiune cu animalele contribuie, de asemenea, la dezvoltarea abilitaților…

Descoperire cu implicații majore: deși aflata la o distanța uriasa, planeta Marte influențeaza viața de pe Pamant

03:45, 16.03.2024 - Marte, chiar daca se afla la distanța, ar putea influența curenții din oceanele Pamantului, conform unui studiu recent publicat in Nature Communications de catre cercetatori care au examinat mostre din adancurile marine. Aceștia au identificat „cicluri climatice de 2,4 milioane de ani” legate de interacțiunile…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Impactul stelelor masive asupra formarii planetelor (studiu)

21:40, 01.03.2024 - Stelele masive pot "evapora" materia necesara pentru a forma planete gigantice precum Jupiter, potrivit primei observatii a acestui fenomen, ce a fost raportata intr-un studiu publicat in revista Science, informeaza AFP, conform Agerpres. O echipa internationala de astronomi condusa de cercetatori…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?