Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU: De ce dormim mai puțin pe măsură ce îmbătrânim

Publicat:

Oamenii dorm din ce in ce mai puțin pe masura ce imbatranesc, dar ceea ce oamenii in varsta eticheteaza drept insomnie ar putea fi de fapt o trasatura evolutiva de supraviețuire care a ajutat la menținerea stramoșilor noștrii in viața, scrie . Un studiu realizat in Africa a relevat ca atunci cand membrii de toate varstele ai unei familii traiesc impreuna, diferențele in structurile lor de dormit fac ca in orice moment al nopții cel puțin o persoana sa fie treaza sau sa doarma foarte ușor. Cercetarile sugereaza ca programele de somn necorespunzator și nopțile neliniștite pot constitui…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Misterul ‘Copacului vieții’ a fost rezolvat de oamenii de știința. Povestea lui a inceput in urma cu 21 de milioane de ani

07:56, 16.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor arbori baobab. Conform studiilor ADN, acești arbori emblematici au aparut pentru prima data in Madagascar, in urma cu 21 de milioane de ani, scrie BBC. Semințele lor au fost ulterior transportate de curenții oceanici in Australia și, de asemenea,…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Au aparut ultimele imagini cu Radu Ayan, baiatul de doi ani disparut in Botoșani. Ce facea, in timp ce bunica lui il cauta / VIDEO

13:25, 18.03.2024 - Au aparut ultimele imagini cu Radu Ayan! Baiatul de 2 ani a fost filmat de camerele de luat vederi, la puțin timp dupa ce bunica lui l-a dat disparut la poliție. Oamenii legii desfașoara o misiune complexa, cu elicoptere și peste 100 de oameni au pornit pe urmele lui. Iata ce facea Radu Ayan, la puțin…

Un nou tratament antigripal fara vaccin ar putea salva sute de mii de vieți

14:45, 16.03.2024 - Tratament antigripal fara vaccin Cercetatorii sunt pe cale sa descopere un nou tratament antigripal și aceasta nu are legatura cu vaccinarea antigripala. Oamenii de știința au stabilit deja ca unii viruși și bacterii provoaca infecții in organism prin prinderea mai intai de moleculele de zaharoza de…

Prezenta misterioasa in ADN-ul uman: exista o linie de cod ce apartine unei specii necunoscute cu care, acum 80.000 de ani, oamenii au intrat in contact

04:05, 04.03.2024 - Cercetarile precedente indica faptul ca oamenii moderni au aparut pentru prima data in Africa acum aproximativ 300.000 de ani. Dat fiind numarul limitat de fosile din acea epoca, exista numeroase necunoscute despre cum s-a desfașurat evoluția stramoșilor noștri pana la apariția oamenilor moderni. Pentru…

VIDEO | Balena ucigașa uimește oamenii de știința: ucide și consuma ficatul unui rechin in mai puțin de 2 minute

03:05, 03.03.2024 - O balena ucigașa solitara, sau orca, a fost filmata in timp ce vana și ucide un mare rechin alb intr-un atac "uimitor". Oamenii de știința au declarat ca a fost un atac "fara precedent" și a aratat abilitațile excepționale de pradator ale orcilor, scrie BBC. Doua orci, in special in largul coastei…


Ce parere ai despre aceasta stire?