Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: cum este codificată frica în creier

Publicat:

Cercetarea publicata de oamenii de stiinta de la Universitatea din California - Riverside despre „memoria fricii“ ar putea duce la dezvoltarea unor terapii care vor reduce efectele stresului posttraumatic (PTSD). Pentru a supravietui intr-un mediu dinamic, animalele au dezvoltat reactii de adaptare la situatii periculoase, care necesita activitati neuronale coordonate in hipocamp, cortexul median prefrontal si amigdala - trei zone ale creierului legate una de alta. O intrerupere a acestui proces duce la o frica generalizata in cazul sindromului de stres posttraumatic care afecteaza 7 la suta din…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Frica influenteaza decizia femeilor de a alege intre recompensele imediate si cele pe termen lung (studiu)

16:15, 25.03.2024 - Frica influenteaza decizia femeilor de a alege intre recompensele imediate si cele pe termen lung (studiu)Femeile prefera o recompensa imediata in detrimentul unei recompense mai mari dar pe termen lung, daca au simtit o emotie asociata cu frica inainte de a lua o decizie, o circumstanta care nu…

Un nou studiu arata ca pe terenurile din apropierea fermelor ecologice crește consumul de pesticide

12:50, 25.03.2024 - Agricultura organica este vazuta ca o modalitate sustenabila de producere a hranei. Insa un nou studiu, publicat in revista Science, arata ca pe terenurile neecologice din apropierea fermelor organice crește consumul de pesticide, ceea ce duce la dispariția unor beneficii pentru mediu, transmite Phys.org.…

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Semnal de alarma: un fenomen global crește incidența sinuciderilor. Femeile in varsta sunt cele mai expuse riscului

06:06, 04.03.2024 - O descoperire recenta evidențiaza o conexiune alarmanta intre poluarea atmosferica și creșterea numarului de sinucideri. Studiul arata ca, odata cu intensificarea poluarii, crește și incidența sinuciderilor, aceasta tendința fiind mai accentuata printre femeile mai in varsta decat se anticipase. Deși…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

22:36, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

09:45, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?