Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Cât de periculoasă este insomnia?

Publicat:

Somnul este esential pentru cei care sufera de boli cardiovasculare si nu numai. Insomnia devine un motiv major de ingrijorare pentru pacienții care au supravietuit unui infarct sau au fost supuși unor tratamente precum plasarea unui stent sau a unei operatii by-pass. Pentru aceste persoane, a nu avea un somn odihnitor din punct de vedere calitativ si cantitativ inseamna un risc mai mare de aparitie a unor noi evenimente cardiace care necesita spitalizare precum infarct miocardic, accident vascular cerebral sau declansarea decompensarii precum si deces din cauza problemelor circulatorii. Riscul…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Tigarile electronice sunt asociate cu un risc mai mare de insuficienta cardiaca

13:20, 13.04.2024 - Tigarile electronice pot creste riscul de a dezvolta insuficienta cardiaca, arata un nou studiu. Vapingul a devenit o alternativa populara la fumatul traditional, iar dovezile privind riscurile sale pentru sanatate sunt inca in curs de investigare. Un nou studiu, care a analizat aproape 176.000 de adulti,…

Supa cu un efect de 100 de ori mai mare decat antibioticele. Delicioasa și ușor de preparat, are efect și asupra celor rezistenți la medicamente

10:36, 13.03.2024 - Supa de usturoi ar putea fi o alternativa potrivita pentru persoanele care vor sa evite antibioticele. Supa de usturoi poate fi pana la de 100 de ori mai eficienta decat antibioticele, sugereaza un studiu realizat de Universitatea din Washington.Usturoiul poate fi folosit pentru tratarea racelii, a…

Adevarul nebanuit despre consumul de cafea: cat trebuie sa consumam pentru o inima sanatoasa

08:05, 12.03.2024 - Un articol din Jurnalul European de Cardiologie Preventiva, din septembrie 2022 spune ca daca bei doar o ceașca de cafea pe zi, vei avea o inima mai sanatoasa și risc general redus de mortalitate.De ce este important acest studiu? Ca și in ceea ce privește cercetarea in nutriție, acest studiu observațional…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Semnal de alarma: un fenomen global crește incidența sinuciderilor. Femeile in varsta sunt cele mai expuse riscului

06:06, 04.03.2024 - O descoperire recenta evidențiaza o conexiune alarmanta intre poluarea atmosferica și creșterea numarului de sinucideri. Studiul arata ca, odata cu intensificarea poluarii, crește și incidența sinuciderilor, aceasta tendința fiind mai accentuata printre femeile mai in varsta decat se anticipase. Deși…

Studiul care pune degetul pe rana: aceasta este adevarata problema la nivel mondial

06:35, 01.03.2024 - Peste 1 miliard de oameni din intreaga sunt obezi, numarul copiilor crescand de patru ori pe o perioada de 32 de ani, potrivit unei noi cercetari, citate de The Guardian, informeaza News.ro. Analiza masuratorilor greutatii si inaltimii a peste 220 de milioane de oameni din peste 190 de tari arata…

Studiu: 78% dintre femei cred ca numarul femeilor implicate in politica este prea mic

16:26, 28.02.2024 - Centrul FILIA a lansat studiul "Grija pentru democratie: Interesele politice ale femeilor 2024" prin care evidentiaza perspectivele si vocile femeilor din Romania, voci care adesea lipsesc de pe agenda politica.Cercetarea este reprezentativa national si se concentreaza asupra intereselor politice ale…

boala Alzheimer a fost raspandita prin tratamente care sunt astazi interzise

09:50, 03.02.2024 - Un studiu a adus dovezi ca practica de injectare a hormonului de creștere la copii, folosind extract de la persoane decedate, poate arata cum se transmite boala Alzheimer. Aceasta practica, care a fost administrata la aproximativ 200 de copii intre 1959 și 1985, a avut ca rezultat faptul ca unele persoane…


Ce parere ai despre aceasta stire?