Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu britanic: SARS-CoV-2 își pierde capacitatea de infectare la 20 de minute după ce a ajuns în aer

Publicat:

Coronavirusul iși pierde 90% din capacitatea sa de a ne infecta in decurs de 20 de minute dupa ce a ajuns in aer, cea mai mare parte a pierderii acestei capacitați avand loc in primele cinci minute, sugereaza primele simulari din lume despre modul in care virusul supraviețuiește in aerul expirat, potrivit . Descoperirile reitereaza faptul ca virusul se transmite cel mai ușor pe distanța scurta, distanțarea fizica și purtarea maștii fiind probabil cele mai eficiente mijloace de prevenire a infectarii. Ventilația, deși ramane inca importanta, are un impact mai mic in prevenirea transmiterii…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sectorul 4 a demarat lucrarile de construire, de la zero, a Centrului de Diagnostic, Tratament și Cercetare a Tuberculozei

15:40, 10.04.2024 - Sectorul 4 al Municipiului București continua sa investeasca masiv in dezvoltarea infrastructurii medicale a Capitalei, folosind fonduri europene nerambursabile accesate prin Planul Național de Rederesare și Reziliența - PNRR. Folosind expertiza și suportul specialiștilor Institutului de Pneumoftiziologie…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume, de marimea unei cani de cafea, pentru a combate poluarea in spațiu

16:15, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume: un satelit minuscul care este facut din lemn, scrie duminica, 18 februarie, News.ro citand The Guardian.Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala…

Japonezii lanseaza pe orbita un ciudat satelit din lemn de magnolie

15:25, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume – un satelit minuscul care este facut din lemn, relateaza The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a dovedit…

Japonia pregatește lansarea primului satelit din lemn din lume pentru a lupta impotriva poluarii spațiale

12:00, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume - un satelit minuscul care este facut din lemn, relateaza The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a…

Un sistem important de curenți din Oceanul Atlantic ar putea disparea. Ce consecințe climatice poate aduce fenomenul

18:10, 10.02.2024 - Un sistem crucial de curenți oceanici ar putea fi pe cale sa dispara, potrivit unui nou raport, cu implicații alarmante asupra creșterii nivelului marii și a vremii la nivel global, ceea ce ar duce la scaderea dramatica a temperaturilor in unele regiuni și la creșterea acestora in altele, scrie CNN.Folosind…


Ce parere ai despre aceasta stire?