Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Start la Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara

Publicat:

Printre personalitatile prezente la FILTM se numara scriitorul rus Victor Efofeev, care va lectura un fragment din cel mai recent volum al sau, „Akimuzii“, italianul Fabio Geda, ucraineanul Iuri Andruhovici si multi altii.    Reprezentanti ai literaturii romane la Timisoara vor fi prozatorii T.O. Bobe, Veronica D. Niculescu, Alexandru Potcoava, Razvan Petrescu, Daniel Vighi, poetul Robert Serban.    „Festivalul se dezvolta in deplin acord cu dorinta Timisoarei de a deveni Capitala Culturala Europeana, in 2021, punand in valoare diversitatea culturala a zonei“, a declarat Simona…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tanarul din Timișoara, care a murit in salonul de tatuaje, a baut șapte energizante inainte de tragedie. Baiatul s-a stins sub privirea terifiata a prietenului: ”Si-a dat pur si simplu ochii peste cap”

14:50, 13.04.2024 - In urma cu o zi, un tanar de 23 de ani a murit subit intr-un salon de tatuaje. O posibila cauza decesului a fost stabilita, in urma cu puțin timp. Baiatul a baut șapte energizante inainte de tragedie. Totul s-a intamplat sub privirile prietenului sau tatuator.

FOTO. „Nu e nevoie de iubire, e nevoie de respect”. Viața in Timișoara vazuta prin ochii comunitaților de evrei și ucraineni

13:40, 01.04.2024 - Proiectul TRIAJ a fost reluat saptamana trecuta in Timișoara. A debutat anul trecut, in cadrul „Timișoara 2023, Capitala Europeana a Culturii”, dar a fost anulat in urma razboiului izbucnit intre Israel și Palestina. Scopul proiectului consta in asumarea istoriei și importanța recunoașterii evenimentelor…

„Amprente pe spațiul gol”: o calatorie emoționanta in inima medicinei

18:05, 18.03.2024 -   Autor consacrat și medic specialist in boli pulmonare la Universitatea de Medicina din Pamukkale, Turcia, Goksel Altinisik ne bucura cu un nou volum de scrieri, in versuri și proza, inspirat din viața profesionala. In „Amprente pe spațiul gol”, autoarea face „observații ale unor situații cat se poate…

FOTO. Timișorenii, chemați sa descopere trecutul prin ochii șvabilor banațeni

14:50, 18.03.2024 - Expoziție de excepție la Centrul de Proiecte din Timișoara. Cei care sunt curioși de cum au trait șvabii banațeni acum mai bine de un secol pot vedea obiecte veritabile, pe care aceștia le aveau in gospodarie și le foloseau zi de zi. Expoziția „Crampeie Identitare: farmecul vieții șvabești” este vernisata…

O noua ediție a Salonului de Carte Bookfest, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara

13:00, 15.03.2024 - Cea de-a XI-a ediție a Salonului de Carte Bookfest, cel mai important eveniment de promovare a carții organizat de Asociația Editorilor din Romania, la care vor participa in jur de 40 de edituri, printre care Editura Academiei Romane, Grupul Editorial Art, ALL, Brumar, Cartex, Corint, Curtea Veche Publishing,…

12 Martie. Ziua in care a fost citita public „Proclamația de la Timișoara”

10:05, 12.03.2024 - Oare ce ar fi fost daca? Istoria contrafactuala, uneori denumita istorie virtuala, nu este „punctul meu forte” insa nu-mi pot suprima intrebarea – Ce s-ar fi intamplat daca „Proclamația de la Timișoara” ar fi devenit fapta? Nu o trecem la „contrafapte” ci doar o sa readuc aminte unele amanunte ce s-au…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Ciprian Mert, invațatorul care a adus istoria la viața in satul timișean Sintești

08:36, 22.02.2024 - La aproximativ o ora de Timișoara, in satul Sintești din estul județului, se afla un muzeu unic in care sunt adunate mii de exponate tradiționale din Banat. Existența muzeului se datoreaza invațatorului Ciprian Mert, un fiu al satului. El iși imparte timpul intre copiii pe care ii indruma la școala,…


Ce parere ai despre aceasta stire?