Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sorin Bocancea, politolog: „Nimeni nu este mai presus de lege, în afară de Parlament”

Publicat:

In vocabularul curent, termenul „tiranie” este asociat, de regula cu o persoana. Dar, istoria popoarelor europene retine si tiranii instaurate de grupuri, precum „tirania celor 30” din Atena antica. Tirania incepe cu incacarea legii fara posibilitatea de a bloca un asemenea act. A elimina posibilitatea ca hotararile Parlamentului sa fie supuse examenului de constitutionalitate inseamna sa deschizi calea spre abuzuri ale acestei institutii.

Din pacate, astfel de propuneri vin din frustrarea celor care nu au reusit in vara lui 2012 sa-si duca pana la capat planul de eliminare a ordinii…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vot decisiv pentru referendumul de aderare la UE a Republicii Moldova

20:26, 16.05.2024 - Parlamentul de la Chisinau a adoptat joi o hotarare privind desfasurarea referendumului republican constitutional asupra aderarii Republicii Moldova la Uniunea Europeana, informeaza MOLDPRES si Radio Chisinau. La referendumul care va avea loc pe 20 octombrie, va fi supus la vot proiectul de lege pentru…

Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Independentei Nationale a Romaniei: In timp ce rememoram istoria, este esential sa reflectam la Romania pe care dorim sa o construim pentru generatiile tinere si la ceea ce putem face in prezent

23:21, 10.05.2024 -   ”Sarbatorim astazi un moment cardinal, proclamarea Independentei Nationale a Romaniei, „natiune de sine statatoare”, asa cum o definea cu mandrie acum 147 de ani Mihail Kogalniceanu in fata membrilor Parlamentului. Obtinerea independentei Romaniei a fost o consecinta a procesului istoric declansat…

Președintele croat Zoran Milanovic nu va putea deveni premier, deși a candidat pentru acest post in alegeri. Curtea Constitutionala: Trebuia sa demisioneze mai intai

23:31, 19.04.2024 - Presedintele croat Zoran Milanovic, candidat de facto la postul de prim-ministru dupa ce a facut ca atare campanie inainte de alegerile legislative de miercuri, nu va putea prelua conducerea unui guvern, au atentionat vineri, 19 aprilie, judecatorii Curtii Constitutionale croate, in timp ce negocierile…

Igor Grosu: Referendumul privind aderarea Moldova la UE va defini prezentul și viitorul nostru pentru urmatoarele decenii

07:50, 18.04.2024 - Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana va defini prezentul și viitorul nostru pentru urmatoarele decenii, este proiectul generației noastre. Declarația a fost facuta de președintele Parlamentului Igor Grosu, dupa ce Curtea Constituționala a avizat astazi pozitiv proiectul…

CC a dat aviz pozitiv organizarii referendumului propus de Maia Sandu

15:10, 16.04.2024 - Curtea Constituționala a Republicii Moldova a avizat pozitiv sesizarii privind inițierea referendumului republican pentru revizuirea Constituției, transmite Noi.md. Potrivit proiectului, referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana urmeaza sa aiba loc pe 20 octombrie. Intrebarea…

Nicolae Ciuca, vizita oficiala la Praga: intalniri cu reprezentanti ai comunitatii de romani din Cehia și oameni de afaceri cehi

07:10, 03.04.2024 - Presedintele Senatului, Nicolae Ciuca, impreuna cu o delegatie parlamentara, efectueaza o vizita oficiala la Praga, miercuri si joi, la invitatia omologului sau ceh, Milos Vystrcil, scrie AGERPRES. In cadrul vizitei sunt prevazute intrevederi cu presedintele si prim-ministrul Republicii Cehe, intalniri…

Presedintele Iohannis sesizeaza CCR in privinta modificarilor la legea privind Consiliul Legislativ

11:16, 21.03.2024 - Legea, transmisa in data de 16 martie 2024 de Parlament presedintelui in vederea promulgarii, are ca obiect de reglementare stabilirea duratei mandatelor presedintelui Consiliului Legislativ si presedintilor de sectie, care pot fi reinnoite o singura data, mandatele aflate in curs urmand sa inceteze…

Igor Dodon: Legea Parlamentului și hotarirea Curții Constituționale nu corespund cu Constituția R. Moldova

15:20, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Moldovei a respins sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor impotriva legii prin care a schimbat sintagma "limba moldoveneasca" cu "limba romana" in legislația țarii, inclusiv in Constituție. Magistrații au decis ca aceasta modificare nu ar contravine Constituției, fiind…


Ce parere ai despre aceasta stire?