Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sonda spaţială Messenger şi-a încheiat misiunea şi s-a prăbuşit pe planeta Mercur, generând un crater cu diametrul de aproximativ 16 metri

Publicat:

Sonda spatiala Messenger, administrata de NASA, si-a incheiat misiunea ei de patru ani, ce a constat in studierea planetei Mercur, prabusindu-se joi, asa cum era prevazut, pe suprafata acestui corp ceresc, au anuntat oamenii de stiinta americani, informeaza CNN.

Cercetatorii de la Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory din statul american Maryland au estimat ca , deplasandu-se in spatiu cu o viteza de 14.000 de kilometri pe ora, s-a prabusit in apropiere de polul nordic al planetei Mercur, joi seara, in jurul orei 19.26 GMT, generand un crater cu diametrul

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doua noi spectacole la Planetariul Brașov: ”Batranul savant și Zoe: Misiunea lumina” ”3-2-1, am decolat!”

18:20, 30.04.2024 - Incepand din  04.05.2024, in programul  Planetariului Cosmonaut Dumitru Prunariu Brașov apar doua noi spectacole animate, in premiera in Romania intr-un planetariu public. Filmele “Batranul savant și Zoe: Misiunea luminii” și “3-2-1, am decolat!” ofera o calatorie plina de aventura, fiind ideale pentru…

China va trimite va trimite un nou echipaj catre statia sa spatiala

19:35, 24.04.2024 - China va trimite joi seara un nou echipaj pe statia spatiala Tiangong, a anuntat agentia spatiala chineza, aceasta fiind cea mai noua misiune din cadrul unui program care vizeaza trimiterea de astronauti pe Luna pina in 2030, transmite AFP. Misiunea spatiala Shenzhou-18, cu trei astronauti la bord,…

Science Report: Elicopterul Ingenuity mai are cateva secrete, dar nu le vom afla decat daca mergem pe Marte

10:40, 18.04.2024 - Misiunea elicopterului Ingenuity este departe de a se fi incheiat. El va colecta date pentru posibil inca 20 de ani, insa nu le mai poate transmite pe Terra, anunța specialiștii NASA. Alte știri din Science Report: ● NASA confirma (iar) faptul ca misiunea Dragonfly va fi lansata in 2028 ● Cercetatorii…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Eclipsa de Soare din 8 aprilie: NASA face experimente stiintifice in timpul eclipsei totale de soare. Ce urmaresc cercetatorii

21:06, 07.04.2024 - Eclipsa de Soare din 8 aprilie: NASA face experimente stiintifice in timpul eclipsei totale de soare. Ce urmaresc cercetatorii Administratia Nationala Aeronautica si Spatiala (NASA) din SUA va efectua mai multe experimente stiintifice in timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie. Vor studia atmosfera…

Un pod de peste 2,5 km din SUA s-a prabușit dupa ce a fost lovit de un vapor uriaș. Salvatorii cauta 20 de persoane

13:31, 26.03.2024 - Podul Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, s-a prabușit, marți, dupa ce a fost lovit de un vapor.   Kevin Cartwright, in calitate de director de comunicare al Departamentului de Pompieri din Baltimore, a declarat ca este in contact cu Paza de Coasta a SUA, avand o echipa de scafandri deja desfașurata…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?