Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Singurul cuvânt din limba română care are 4 consoane la final. Îl folosești mai rar

Publicat:
Singurul cuvânt din limba română care are 4 consoane la final. Îl folosești mai rar

Limba romana ascunde multe lucruri interesante, unul dintre ele fiind reprezentat de bogația cuvintelor. Probabil ai fost tentat sa crezi ca nu exista niciun cuvant care sa se incheie cu 4 consoane, insa jucatorii Scrabble te contrazic. Care este cuvantul și ce sensuri are, de fapt. Romanii il folosesc mai rar. Scurta introducere in istoria […] The post Singurul cuvant din limba romana care are 4 consoane la final. Il folosești mai rar appeared first on Playtech Știri .

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol si foto: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Subiecte Comper 2024 la limba romana, etapa a doua

08:26, 15.04.2024 - Subiecte Comper 2024 la limba romana. Etapa a doua a concursului v avea loc pe 15 aprilie 2024. Comper este o competiție educaționala organizata de Societatea Culturala Comper, o oportunitate pentru elevii din invațamantul preuniversitar care le ofera acestora șansa de a iși evalua competențele și de…

Cuvantul din limba romana pe care aproape toți romanii il pronunța greșit. Nu știu care este forma corecta

19:10, 13.04.2024 - Chiar daca suntem vorbitori nativi ai unei limbi, se intampla sa pronunțam greșit anumite cuvinte sau sa nu le știm sensul. Ajungem chiar sa credem ca așa este corect, fara sa ne dam seama ca facem o mare eroare. Așa este și in cazul cuvintelor petec sau petic, pe care unii dintre noi nici macar […]…

Cuvantul din limba romana pe care mulți il scriu și pronunța greșit. Sigur și tu ai gafat

15:36, 08.04.2024 - Limba romana este o limba veche de 1700 de ani. Fiind o limba fonetic, sunt anumite cuvinte care se citesc așa cum se scriu. Totuși, exista și numeroase cuvinte care ii pun in dificultate pe romani. Un cuvant le da mari batai, iar mulți il scriu și il pronunța greșit. Iata care este acesta! Cuvantul…

Singurul cuvant din limba romana care incepe și se termina cu „ș”. Puțini romani il știu, e folosit rar

14:30, 03.04.2024 - Știi care este singurul cuvant din limba romana care incepe și se termina cu ș? Limba romana este o adevarata provocare, mulți straini spunand ca este una dintre cele mai greu de invațat limbi. Invațarea limbii romane este ingreunata de diacritice, dar și de timpurile verbelor care sunt destul de greu…

De ce este limba romana unica. Detaliile care o fac speciala: are al treilea cuvant ca lungime din Europa si cele mai ciudate proverbe

21:05, 21.02.2024 - In fiecare an, pe 21 februarie, se celebreaza Ziua Internaționala a Limbii Materne. Romanii iși indreapta atenția, in aceste circumstanțe, asupra limbii romane, care prezinta unele caracteristici unice. Noi avem al treilea cuvant ca lungime in Europa și totodata cele mai ciudate proverbe și zicatori.…

Ce autori și opere se dau la Bac 2024 la Limba și literatura romana. Programa Bacalaureat pentru anul acesta

18:05, 19.02.2024 - Sunt peste 100.000 de elevi ai claselor a XII-a care vor susține examenul de Bac in 2024. Una dintre cele mai importante probe este la limba romana și mulți se intreaba ce autori și opere se dau la Bac 2024 la Limba și literatura romana? Elevii au inceput deja sa se pregateasca, avand in vedere […]…

Ce inseamna, de fapt, cuvantul „facilitati”? Mai toti romanii il folosesc gresit, nu este sinonim cu „dotari”

14:10, 02.02.2024 - Este un termen ce, in ultimii ani, a capatat, pentru foarte mulți vorbitori de limba romana, un sens ce nu are vreo legatura cu modul in care este definit in dicționare. Afla, din randurile de mai jos, ce inseamna, de fapt, cuvantul „facilitati”. O confuzie facuta de tot mai mulți romani Limba romana…

Cuvantul din limba romana folosit gresit care a capatat un nou sens. Ce insemna „locatie” inainte

13:15, 30.01.2024 - In vocabularul limbii romane exista anumite cuvinte pe care oamenii le foloseau cu sensuri greșite, in vorbire, dar și in scris. Puțini știu ca un termen pe care il utilizam destul de des acum avea in urma cu ani buni alt sens. Iata despre ce e vorba! Ce insemna cuvantul „locatie” in urma cu ceva […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?