Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfecla rosie, un aliment fabulos: Ajuta ficatul, lupta cu cancerul si combate hipertensiunea!

Publicat:

Din vara pana in toamna, tarziu, o poti gasi in gradina. Iarna si primavara, e de vanzare in magazinele cu legume si fructe. Nu este atat de apetisanta daca o vezi in galantare, dar in salate, borsuri sau pur si simplu in pahar, proaspat stoarsa, este o adevarata binefacere. Despre cine este vorba? Chiar despre sfecla rosie!


Ajuta ficatul
Cercetatorii au demonstrat ca sucul de sfecla proaspat stors sprijina ficatul sa distruga "depozitele" de grasimi, este un tonic al acestuia, ajutand la detoxificare, dar si la regenerarea celulelor hepatice. Tot specialistii recomanda…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum se face un mujdei de usturoi cremos și gustos. Combinația perfecta alaturi de pește prajit

21:35, 24.04.2024 - Ingrediente necesare pentru mujdeiul de usturoi cremos:2 capațani de usturoiSare pentru condimentare100 ml ulei de floarea-soarelui1 lingura oțetMod de preparare:Curațarea usturoiului: Incepe prin a curața și spala cațeii de usturoi , apoi da-i pe razatoarea mica.Pisarea usturoiului: Presara sare peste…

Consumul excesiv de sare merge mana in mana cu bolile de inima si creste riscul de boli de rinichi

01:10, 22.04.2024 - Sarea sau clorura de sodiu reprezinta o componenta esențiala a regimului alimentar și se regasește, in mod natural, in unele alimente, precum peștele și fructele de mare, iar producatorii o adauga in majoritatea alimentelor procesate. Importanța acestui mineral este vitala din mai multe motive: contribuie…

Rețeta de pasta de fasole roșie cu sfecla. Cu ce poți servi acest preparat de post

08:00, 04.04.2024 - In randurile de mai jos iți vom spune cum sa pregatești pas cu pas rețeta de pasta de fasole roșie cu sfecla roșie. Este un preparat gustos, care iți va incanta papilele gustative. Iți vom spune și cu ce poți servi aceasta mancare de post. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de…

FOTO – Iarna in toata splendoarea, in Munții Țibleș: Cum se vede lumea de la aproape 2000 de metri

09:05, 23.03.2024 - Fotograful Gavrila Albert ne surprinde și in acest weekend cu spectaculoase fotografii, realizate ieri, in Munții Țibleș. Pasionatul drumeț fotograf a parcurs un traseu de aproape 12 kilometri, petrecand cateva ore bune pe varfurile Bran și Țibleș. A ajuns la inalțimea de 1839 de metri, iar imaginile…

In sfarsit! A inceput distribuirea cornului, laptelui si marului in scolile din Dolj

05:10, 15.03.2024 - Dupa patru luni si jumatate de cand a fost scos la licitatie contractul pentru furnizarea si distribuirea merelor, laptelui și produselor lactate, dar si produselor de panificație in scolile primare, gimnaziale si in gradinitele din judetul nostru, CJ a Dolj a desemnat, in sfarsit, firmele castigatoare.…

Ce legume sa plantezi langa sfecla roșie. Aceste perechi de plante vor maximiza nutrienții din sol

11:25, 10.03.2024 - Cand cultivați sfecla roșie, trebuie sa acordați o atenție mai mare daunatorilor ce o pot ataca. Experții susțin ca anumiți agenți patogeni se pot transmite foarte ușor de la o leguma la alta. De aceea, exista o serie de legume care se planteaza langa sfecla roșie, pentru a o ajuta sa creasca sanatoasa.…

Patrunjelul, minunea din bucatarie. Cand devine periculos pentru organism consumul acestei plante

10:05, 25.02.2024 - Sucul insa devine foarte periculos pentru organism, daca este consumat in cantitati mari.Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special,…

Ce se intampla in corpul tau daca bei zilnic doua linguri de suc de urzici: antidot natural recunoscut de medici 

10:00, 22.02.2024 - Urzicile sunt pline de vitamine printre care A, C, K, B2, dar si minerale, fier, magneziu, calciu, siliciu si pot fi folosite atat in scop terapeutic, cat si la prepararea unor feluri de mancare.Bunicile noastre obisnuiesc sa spuna ca urzicile schimba sangele, iar dupa o iarna in care predominante au…


Ce parere ai despre aceasta stire?