Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfânta Maria Mică 2015. Creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului pe 8 septembrie

Publicat:

Sfanta Maria Mica 2015 Sfanta Scriptura nu relateaza despre acest eveniment, insa scrierile apocrife ofera foarte multe amanunte despre originea si copilaria Fecioarei Maria. Tatal Fecioarei Maria, Ioachim, era un urmas al regelui David, iar mama, Ana, era fiica preotului Matthan, descendenta din familia preoteasca a lui Aaron, implinindu-se prin aceasta proorocia ca Mesia va avea o dubla descendenta: imparateasca si preoteasca.   Pentru ca nu aveau copii, ceea ce era considerat un blestem din partea lui Dumnezeu, Ioachim si Ana au inceput sa fie ironizati si batjocoriti de oameni. Si totusi,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Tradiții și obiceiuri de Paște: De ce e bine sa imbraci haine noi și care sunt cele mai potrivite culori

13:46, 30.04.2024 - Traditia de a imbraca haine noi de Paste simbolizeaza Invierea si renasterea spirituala asociata cu aceasta sarbatoare, spune designerul Georgiana Iordache, care considera ca acest obicei nu doar ca nu se va estompa, ci va lua amploare si se va actualiza an de an, odata cu tendintele din lumea modei.

Elevi din 15 județe concureaza pentru premiile festivalului de interpretare “Pe Plaiul Targoviștei”

15:55, 24.04.2024 - Tradiția merge mai departe la Targoviște, unde Palatul Copiilor Targoviște și Cercul de CANTO al Palatului Copiilor Targoviște organizeaza sambata, 27 aprilie, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Regional de Interpretare Vocala, Folclor și Tradiții „Pe Plaiul Targoviștei”. Evenimentul a fost gandit…

Tradiții și obiceiuri in Ajunul Sfantului Gheorghe

18:45, 22.04.2024 - Din batrani se spune ca in noaptea de 22 spre 23 aprilie se deschid Cerurile. Acum este momentul cand oamenii incearca sa fure puțin din tainele destinului, iar natura primește forțe sa iasa din lanțurile frigului. Se credea ca acum descantatoarele fura mana vitelor, a campului, ii chinuie pe oameni.…

Se apropie Saptamana Mare. Cand se spala rufe și ce alte treburi gospodarești sunt considerate un mare PACAT

10:10, 17.04.2024 - In Saptamana Mare, ultima din Postul Pastelui, bisericile din intreaga țara oragnizeaza sluje numite Denii, pentru pomenirea ultimelor zile ale lui Hristos pe Pamant. Vorbim despre o perioada de intensa reflectare, introspecție și rugaciune, care ar trebui sa le ofere un ragaz oamenilor de la tumultul…

Sarbatoarea de Buna Vestire sau ziua cucului, așa cum este cunoscuta in popor. Care e semnificația acestei zile deosebite și ce spune tradiția ca trebuie sa faci

07:25, 25.03.2024 -  Sarbatoarea Bunei Vestiri, denumita popular Blagovestenie, aminteste de ziua in care Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Fecioarei Maria ca il va naste pe Fiul lui Dumnezeu. Ea a fost fixata in ziua de 25 martie, cu noua luni inainte de Nasterea Domnului, 25 decembrie.Buna Vestire este cea dintai sarbatoare…

Marțișorul, simbol al primaverii in Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania si Republica Moldova. Legenda, semnificații și tradiții

07:51, 01.03.2024 - Martisorul, un obiect-bijuterie prins intr-un snur alb cu rosu ce este oferit celor dragi pe 1 martie, a primit de-a lungul timpului semnificatii diverse, de la vestitor al primaverii la simbol al renasterii naturii. Traditia este inclusa in lista patrimo

Marți, 13. De ce se tem romanii de aceasta zi? Superstițiile din spatele acestei date: este sau nu o zi cu ghinion

14:21, 13.02.2024 - Acest fenomen este similar celui intalnit in alte culturi, in care vineri, 13, este, spre exemplu, asociata cu nenorocul. Insa, pentru romani, marți, 13, este ziua considerata mai degraba nefasta, iar credințele care stau in spatele acestei superstiții au radacini adanci in tradiția populara și in credințele…


Ce parere ai despre aceasta stire?