Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Seceta creşte concentraţia de CO2 din atmosfera Pământului (studiu)

Publicat:

O echipa de cercetatori elvetieni a demonstrat ca in timpul anilor mai secetosi concentratia de dioxid de carbon (CO2) din atmosfera creste rapid deoarece ecosistemele afectate absorb o cantitate mai mica de carbon, concluzie care trebuie luata in calcul in cadrul urmatoarei generatii de modele climatice, a anuntat joi Institutul federal elvetian de tehnologie din Zurich (ETH), citat de agentia Xinhua. Un studiu realizat anterior a sugerat ca ecosistemele terestre absorb, in medie, 30% din emisiile antropogene de CO2, temperand astfel cresterea concentratiei de CO2 din atmosfera. Insa, plantele…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Invazia Rusiei in Ucraina a provocat emisii uriașe de carbon, echivalentul a cat degaja anual 90 de milioane de mașini (studiu)

11:55, 13.06.2024 - Invazia Rusiei in Ucraina a provocat direct sau a deschis calea catre emisia a 175 de milioane de tone de dioxid de carbon (CO2) in atmosfera, echivalentul emisiilor anuale produse de 90 de milioane de mașini, se arata intr-un raport comun publicat joi de ministerul ucrainean al mediului și mai multe…

O sonda lansata de China in urma cu o luna a aselenizat pe partea indepartata a Lunii

07:30, 02.06.2024 - Sonda Chang'e 6, care a decolat pe 3 mai de la Centrul de Lansare Spatiala Wenchang, a aselenizat, duminica, 2 iunie, asa cum era planificat in imensul bazin Polul Sud - Aitken, unul dintre cele mai mari cratere de impact cunoscute din sistemul solar, a precizat Administratia Spatiala Chineza, relateaza…

Astronomii au detectat, in sfarsit, o exoplaneta telurica ce prezinta o atmosfera

00:41, 16.05.2024 - Astronomii au cautat timp de multi ani planete telurice din afara sistemului nostru solar care sa aiba atmosfera – o caracteristica considerata esentiala pentru posibilitatea de a gazdui viata. Ei bine, se pare ca, in sfarsit, au gasit una. Numai ca aceasta planeta infernala – aparent cu o suprafata…

Dezvoltarea cancerului, favorizata de anumite microorganisme din microflora intestinala in prezenta unei alimentatii bogate in grasimi(studiu)

14:50, 07.05.2024 - O echipa de cercetatori chinezi din domeniul oncologiei a descoperit un mecanism prin care unele microorganisme din flora intestinala, asociate cu obezitatea, pot favoriza dezvoltarea cancerului, transmite marti agentia Xinhua, potrivit Agerpres.

Studiu: Fiecare moldovean va arunca anul acesta la gunoi 71 de kg de alimente, iar toți impreuna - un marfar cu 3 mii de vagoane

17:50, 01.05.2024 - Indicele risipei alimentare in Republica Moldova in 2024 este de 93,4 din 100. Risipa alimentara pe țara este in 2024 de circa 180 de mii de tone sau circa 3 mii de vagoane de tren marfare, aliniate pe o lungime de 40 km. „Risipa de alimente in Republica Moldova ar fi mai mare cu 50% fața de ceea ce…

SpaceX a lansat alti 22 de sateliti in cadrul retelei sale de internet ''Starlink''

19:55, 02.04.2024 - Compania spatiala privata americana SpaceX a lansat luni seara pe orbita Pamantului alti 22 de sateliti in cadrul retelei sale de internet din spatiu, denumita "Starlink", informeaza Xinhua.

Un nou studiu dezvaluie secretele ascunse ale prafului stelar din supernove

00:11, 02.04.2024 - Un proiect de cercetare coordonat de Universitatea Curtin din Australia a descoperit recent o particula rara de praf prinsa intr-un vechi meteorit care a fost format de o alta stea decat Soarele, informeaza Xinhua, citata de Agerpres. Descoperirea a fost facuta de autoarea principala a studiului, Nicole…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…


Ce parere ai despre aceasta stire?