Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Scufiţul Roşu și Lupoicul de la Râm! Hâm!

Publicat:

Florin Tanasescu   Zoe s-a trezit avand in cap bigudiuri si indemnul: „Fii barbata!”. Domnisoara Goe s-a dus la „tatita” reclamandu-l pe conul Mita ca a lasat-o gravida! Scufitul Rosu plecase, zice-se, bou, la Paris, dar s-a intors vaca, susținand ca trebuie facut loc ideilor progresiste! „Chiar si Doamna Robespierre a luptat pentru ele, sub deviza „Liberte, Egalite, Sexualite”. Cuprins de dorul de duca, aidoma Lelei Cartan – nu Badea, cum ne-au mintit, ani si ani, profesorii – Scufitul a luat-o la sanatoasa si a ajuns acolo de unde ne tragem. Fireste, bagabontii din clasele a VIII-a A si B, care…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Proiectul educațional pentru școlile din mediul rural

19:51, 25.04.2024 - Educație prin patrimoniu: ”Din tradițiile de nunta ale satului salajean” Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau, instituție publica de cultura care funcționeaza sub autoritatea Consiliului Județean Salaj, extinde programul educațional pentru școlile din mediul rural și in acest an, adaugand o noua…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

YMCA Moldova da start Academiei HP IDEA pentru profesorii din mun. Chișinau

06:15, 07.03.2024 - HP IDEA (Academia de dezvoltare a inovațiilor in educație) a fost ieri la prima sesiune, in care peste 200 de profesori din 35 de instituții din municipiul Chișinau vor fi ajutați sa-și dezvolte aptitudinile digitale in lucru cu elevii. La eveniment a participat de asemenea și Mayank Dhingra, Directorul…

O calatorie prin istorie: De la deschiderea muzeului Brukenthal, la victoria comuniștilor in Moldova

09:05, 25.02.2024 - Pe 25 februarie au avut loc momente cruciale, care au modelat lumea culturala, politica și sociala. De la inaugurarea unor instituții de cultura care pastreaza patrimoniul comun, pana la schimbari politice care au reconfigurat harta puterii și discursuri care au zguduit temeliile ideologice, aceasta…

Astazi in istorie: De la ascensiunea lui Martin IV la papalitate la rascoalele țaranești din Moldova, o calatorie prin momentele care au definit umanitatea

09:06, 22.02.2024 - Pe 22 februarie, calendarul istoric se deschide ca o carte veche, dezvaluind pagini pline de rascruce și momente definitorii pentru umanitate. De la schimbari de paradigme in sfera religioasa și științifica, la ecouri ale luptei pentru libertate și identitate, aceasta zi a fost martora unor evenimente…

Martisoare muzeale - atelier de creatie si educatie muzeala la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:25, 19.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza in perioada 21 februarie - 8 martie, o serie de ateliere de creatie si educatie muzeala dedicate martisorului - simbol al primaverii si al renasterii naturii, potrivit news.ro. Ghidati de desenatorii artistici si educatorii muzeali, participantii…

De la 2D, la 3D – O lume tridimensionala

13:40, 15.02.2024 - Traim intr-o lume tridimensionala, toate obiectele din jurul nostru sunt 3D, noi suntem 3D, ceea ce determina necesitatea de a avea anumite cunoștințe in acest domeniu, iar atelierul ”Educație 3D”, coordonat de catre Alexandra Adochitei si Tudor Ivanciu, la Școala Gimnaziala ”Al.I.Cuza”, in cadrul Forumului…

„Povestea scrierii și a instrumentelor de scris” – atelier de caligrafie – la Muzeul Național al Bucovinei, ediția 2024

17:45, 05.02.2024 - In perioada 26 februarie – 1 martie 2024, Muzeul Național al Bucovinei deruleaza proiectul de educație muzeala „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris”, atelier de caligrafie. Activitațile se vor desfașura la Muzeul de Istorie, de luni pana vineri, intre orele 10 – 13. Programul de educație…


Ce parere ai despre aceasta stire?