Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Schimbările climatice pot aduce riscuri pentru investitori

Publicat:

Industria financiara vede incalzirea globala ca pe un risc sistemic, dar se teme și de masurile care impun o trecere rapida, necontrolata, la o economie fara emisii de carbon. Deși Greta Thunberg , militanta pentru protecția mediului, a caracterizat acordul global drept un „bla, bla, bla” și in ciuda dezamagirilor unor participanți cu privire la acordul final, COP 26 – al carui nume vine de la Conference of Parties (Conferința parților) – a reușit sa ajunga la un acord care, in premiera, desemneaza combustibilii fosili ca principal motor al incalzirii globale. Decizii luate la COP 26 Ambiția COP…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce economia Romaniei incetinește, iar industria e in picaj. Sectoarele unde inca mai sunt cateva oportunitați

07:35, 01.05.2024 - Creșterea economica a Romaniei incetinește de la an la an, iar industria scade abrupt. Cresc in timp deficitul și datoria Romaniei, iar inflația oscileaza și este la valori nemaiintalite in alte țari membre UE. Profesorul de la ASE București Cristian Paun explica din ce cauza avem aceste probleme

Povestea cuprului la 10.000 de dolari. “Ultimul risc de aprovizionare ramas pentru industria vehiculelor electrice”

18:05, 29.04.2024 - Creșterea prețului cuprului pana la 10.000 de dolari pe tona la doar cateva zile dupa vestea bomba ca grupul BHP incearca sa cumpere Anglo American  evidențiaza o deconectare de baza in inima industriei: minerii nu construiesc suficiente mine. Producatori doresc cu toții sa creasca producția de cupru…

Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, cu o rata de aproape doua ori mai mare decat media globala | Studiu

08:56, 22.04.2024 - Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, iar temperaturile sale cresc de aproximativ doua ori mai repede decat media globala, au raportat luni doua organizații de top de monitorizare a climei, avertizand asupra consecințelor pentru sanatatea umana, topirea ghețarilor și activitatea…

Vanzarile cu amanuntul din Germania au scazut in mod neasteptat in februarie

09:55, 30.03.2024 - Vanzarile cu amanuntul au scazut cu 1,9% in februarie, fata de luna precedenta, in termeni reali. Analistii chestionati de Reuters anticipau o crestere de 0,3% in februarie. „Probabil asta este sfarsitul pentru cresterea pozitiva din primul trimestru. Cu productia industriala cantarind PIB-ul, sperantele…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

SUA au trecut prin cea mai calduroasa iarna din istoria masuratorilor meteorologice. Efectele, vazute la Marile Lacuri

11:35, 09.03.2024 - Statele Unite ale Americii au trecut prin cea mai calda iarna din istoria masuratorilor meteorologice, avand o temperatura medie de 3,1 grade Celsius, a anuntat vineri Administratia Nationala pentru Oceane si Atmosfera (NOAA), citata de Agerpres. Aceasta "caldura persistenta" a provocat o "scadere continua…

Cea mai calduroasa luna februarie, la nivel global. A noua luna in care temperaturile depașesc normalul perioadei

09:30, 07.03.2024 - Luna februarie 2024 a doborat un nou record privind temperaturile, fiind cea mai calduroasa luna februarie din istorie. Este a noua luna consecutiva in care temperaturile inregistrate sunt mult peste cele normale, anunța joi observatorul european Copernicus, citat de News.ro.In ultimul sau buletin lunar,…

Industria de armament a Romaniei este DISTRUSA DIN INTERIOR!

18:25, 18.02.2024 - Creșterea cu cateva procente a PIB-ului Romaniei, daca nu chiar dublarea acestuia, zic specialiștii, s-ar putea obține cu ușurința prin dezvoltarea producției in industria de armament. In plin razboi pe granița noastra, in loc sa traga la turație maxima, fabricile controlate de Romarm fluiera a paguba.…


Ce parere ai despre aceasta stire?