Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Schimbări climatice: În viitor am putea avea cicloane mai intense, dar mai puţin frecvente

Publicat:

Din cauza absenței datelor satelitare care nu au putut fi colectate inainte de anul 1970, nu se poate estima modul in care a evoluat activitatea ciclonica in secolul XX. Prin urmare, cicloni cu o intensitate la fel de mare, care nu au atins suprafețele de uscat, este posibil sa fi trecut neobservați inaintea de inceperea monitorizarii complete cu ajutorul sateliților. Astfel se explica datele statistice destul de lacunare și atitudinea prudenta a oamenilor de știința, noteaza sursa citata.

de Nord, in ultimii douazeci de ani, s-a observat o creștere a frecvenței cicloanelor,…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

Actualitate medicala/ Jumatate din informatii sunt ­uitate intr-o ora si 66% dupa o zi

21:15, 08.05.2024 - Vi s-a intamplat vreodata sa uitați daca ați incuiat ușa sau daca ați scos fierul de calcat din priza atunci cand ați plecat de acasa? Astfel de momente sunt normale și mult mai frecvente decat ați banui. Asta pentru ca memoria este selectiva și influențata de o varietate de factori, precum emoțiile.…

scaderea poluarii va genera temperaturi greu de indurat / 2 ipoteze

10:51, 05.05.2024 - Noile rapoarte sugereaza ca valurile de caldura din Europa vor fi mult mai mari decat se preconiza anterior. Vinovatul de data aceasta?Aerul mai curat. Potrivit unei noi cercetari prezentate in cadrul Uniunii Europene de Geoștiințe, daca nu se ia in considerare scaderea poluarii aerului, modelele nu…

Australia se va confrunta curand cu mega-secete, fenomene care pot dura pana la 20 de ani, susține un studiu

15:01, 02.04.2024 - Secete severe și mai lungi ar putea aparea in Australia in curand, exacebate și de schimbarile climatice, au avertizat, intr-un studiu, cercetatorii de la Australian National University (ANU), informeaza Xinhua, citata de Agerpres.Oamenii de știința au folosit pentru realizarea noului studiu mai multe…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Situația planetara este mai grava decat credem: cercetatorii sunt ingroziți de modul in care clima se degradeaza

03:10, 17.03.2024 - Planeta se afla in mijlocul unei crize climatice iminente, iar renumitul expert in geofizica și riscuri climatice Bill McGuire avertizeaza ca ar trebui sa fim profund ingrijorați de ceea ce ne așteapta. Expertul subliniaza faptul ca clima noastra se deterioreaza intr-un ritm alarmant și ca, daca nu…

Doamnelor, bucurați-va de micile minuni ale naturii! Florile de primavara sunt sursa de bucurie și inspirație

12:26, 15.03.2024 - Doamnelor, bucurați-va de florile pe care le-ați primit in zilele de 1 și 8 Martie și pe care vi le vor oferi, in toata aceasta perioada a anului, cei care va indragesc! Va aduc numeroase beneficii pentru sanatate și in viața de zi cu zi. Este dovedit științific.  Articol publicat in Jurnalul de Ilfov…

Nu sariti peste micul dejun! Va scade imunitatea și crește riscul de infectii 

12:51, 13.03.2024 - @ Neglijarea micului dejun poate avea consecințe negative asupra sanatații noastre, inclusiv asupra sistemului imunitar, arata cele mai recente cercetari in domeniu Studiile efectuate au demonstrat ca saritul peste micul dejun poate duce la o scadere a producției de celule imunitare in maduva osoasa.…


Ce parere ai despre aceasta stire?