Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sberbank: Economia Rusiei ar putea avea nevoie de un deceniu pentru a reveni la nivelurile anterioare sancţiunilor din 2021

Publicat:

Natiunile occidentale au impus sanctiuni economice Rusiei, cele mai severe din istoria moderna a tarii, , dupa ce Moscova a trimis trupe in Ucraina pe 24 februarie, sub numele de ”operatiune militara speciala”. Activele rusesti au primit o lovitura imediata, iar preturile de consum au crescut, determinand autoritatile sa introduca controale de capital, sa majoreze dobanda cheie si sa reduca capacitatea investitorilor straini de a-si vinde activele in Rusia. , a carui banca este considerata esentiala pentru economia rusa, prin detinerea majoritatii depozitelor populatiei si a imprumuturilor…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Putin amenința din nou Occidentul. Ce nu va face niciodata Rusia, avertisment clar

13:45, 29.04.2024 - Ultimele acțiuni ale cancelariilor din vest, indreptate impotriva Rusiei, l-au determinat pe Vladimir Putin sa treaca, din nou, la a amenința Occidentul, iar ministrul de Externe rus a explicat și ce nu va face niciodata Rusia, sub forma unui avertisment clar. Activele rusești inghețate, iar Putin amenința…

UE: Liderii statelor membre vor progrese in proiectul de utilizare a activele inghetate rusesti in favoarea Ucrainei

07:40, 22.03.2024 - Liderii statelor membre ale Uniunii Europene, reuniti la summit-ul de la Bruxelles, au decis aseara sa avanseze cu un proiect ce vizeaza utilizarea profiturilor din activele inghetate ale Rusiei in Europa pentru a inarma Ucraina. Acest lucru ar trebui sa permita eliberarea unei sume de pana la 3 miliarde…

Razboi agricol: Cehia, Polonia și statele baltice solicita UE un embargo asupra cerealelor din Rusia și Belarus

06:30, 21.03.2024 - In mijlocul tensiunilor generate de invazia rusa in Ucraina, Cehia, Polonia și cele trei state baltice au adus in prim-plan o propunere indrazneața: un embargo asupra cerealelor provenind din Rusia și Belarus. Aceasta inițiativa, incununata de o scrisoare comuna adresata Comisiei Europene, reprezinta…

Miliardarul rus Oleg Deripaska acuza subminarea economiei globale: Investitorii occidentali sunt forțați sa iși vanda activele rusești

07:05, 17.03.2024 - Miliardarul rus Oleg Deripaska a spus ca investitorii occidentali nu ar trebui sa fie presati sa-si vanda activele rusesti, o practica despre care el a spus ca este ”necinstita, lipsita de viziune si daunatoare economiei ruse si celei globale”, transmite Reuters. De cand Rusia a invadat Ucraina in…

FT: Ucraina e dispusa sa accepte restricții pentru cerealele sale, ca sa-i calmeze pe fermierii din Polonia: „Rusia e cea vinovata”

09:36, 06.03.2024 - Kievul este pregatit sa accepte noi restrictii cu privire la importurile de produse agricole ucrainene, pentru a calma o disputa politica cu Polonia, dar in paralel Uniunea Europeana trebuie sa interzica exporturile de produse agricole rusesti, care ajung in continuare in blocul comunitar via Belarus…

Smihal insista ca Occidentul sa transfere Kievului active rusesti blocate in valoare de 300 de miliarde de euro, pentru a evita ca alegeri din 2024 sa afecteze sustinerea Ucrainei impotriva Rusiei

16:56, 04.03.2024 - Denis Smihal face aceste declaratii in contextul in care Kievul, care se afla in dificultate pe linia frontului, este ingrijorat de o erodare a asistentei militare si financiare a Ucrainei din Occident cauzata de disensiuni interne atat in Statele Unite, cat si in Uniunea Europeana (UE). ”Ajutorul partenerilor…

Doi ani de distanțare de combustibilii fosili din Rusia (analiza)

15:40, 27.02.2024 - In cei doi ani care au trecut de la inceputul razboiului din Ucraina, contextul energetic dintre Rusia și Uniunea Europeana (UE) a suferit o transformare dramatica. Ceea ce parea candva o problema imposibil de rezolvat - reducerea dependenței UE de energia rusa, este acum o realitate. Insa aceasta schimbare…

Cum au ajuns rușii sa justifice un razboi pe care spun ca nu-l doresc. Rezultatul unei strategii de decenii a regimului Putin

16:05, 25.02.2024 - Cei mai mulți ruși susțin razboiul intr-un mod pasiv, apolitic, gasind justificari pentru acțiunile guvernului, chiar daca acestea le starnesc emoții negative, arata o analiza a Laboratorului de Sociologie Publica, publicata de iStories, un site independent de știri din Rusia. Explicația? Pentru a-ți…


Ce parere ai despre aceasta stire?