Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Săptămâna Patimilor – Ce semnifică fiecare zi din Săptămâna Mare

Publicat:

Incepand cu Duminica Floriilor și pana in sambata dinainte de Paște, creștinii marcheaza Saptamana Patimilor. Sunt zilele care preced Invierea lui Iisus și reprezinta o perioada de smerenie și curațare spirituala inainte de cea mai mare sarbatoare a creștinatații. In Saptamana Patimilor, preoții recomanda post, rugaciune și spovedanie, deoarece este o perioada in care creștinii se pregatesc spiritual pentru Paște. In fiecare zi din Saptamana Patimilor, preoții țin slujbe numite denii. Acestea se savarșesc seara, incepand cu Duminia Floriilor, pana in , cand se canta Prohodul Domnului.…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vinerea Mare, Vinerea Patimilor sau Vinerea Neagra. Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce

10:05, 03.05.2024 - Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra este una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul creștin ortodox. Ea marcheaza ziua in care Hristos a fost rastignit pe cruce. In tradiția ortodoxa, Vinerea Mare este o zi de post sever, in care credincioșii se roaga și mediteaza asupra suferinței…

Mesajul lui Piedone de Vinerea Mare: O, Hristoase al meu rastignit, cate ai patimit

09:40, 03.05.2024 - Cristian Popescu Piedone a postat un mesaj profund religios și contemplativ despre Vinerea Mare, exprimand recunoștința și adorație pentru sacrificiul lui Hristos. In acest mesaj, edilul reflecteaza asupra suferințelor indurate de Mantuitor in timpul Patimilor și rabdarea exemplara pe care a demonstrat-o…

Rugaciune pentru Saptamana Patimilor. Tradiții și obiceiuri: De ce nu se consuma oțet in Lunea Mare

12:36, 29.04.2024 - Evitarea consumului de urzici și oțetLunea Mare marcheaza inceputul Saptamanii Patimilor, iar in aceasta zi, tradițiile stravechi sunt pastrate cu sfințenie. Este obișnuit sa se evite consumul de urzici sau mancaruri care conțin oțet. Acest obicei are radacini adanci in amintirea suferințelor indurate…

Rugaciune pentru Saptamana Patimilor. Tradiții și obiceiuri: De ce nu se consuma oțet in Lunea Mare

10:35, 29.04.2024 - Evitarea consumului de urzici și oțetLunea Mare marcheaza inceputul Saptamanii Patimilor, iar in aceasta zi, tradițiile stravechi sunt pastrate cu sfințenie. Este obișnuit sa se evite consumul de urzici sau mancaruri care conțin oțet. Acest obicei are radacini adanci in amintirea suferințelor indurate…

Traditii si obiceiuri in Saptamana Patimilor, ultima din Postul Pastelui

09:21, 29.04.2024 - Saptamana Mare sau a Patimilor a inceput cu Sambata lui Lazar și include sarbatorile religioase: Duminica Floriilor, Joia Mare, Vinerea Mare si Sambata Mare. Rolul acesteia este de a pregati credinciosii pentru Miracolul Invierii Domnului. In Saptamana Mare, denumita si a Patimilor, ultima din Postul…

Sarbatoarea Floriilor – Tradiții și obiceiuri de ziua intrarii Domnului in Ierusalim

08:45, 28.04.2024 - In acest an, credincioșii ortodocși și greco-catolicii sarbatoresc Floriile la data de 28 Aprilie. Romano-catolicii au sarbatorit Intrarea Domnului in Iersualim la data de 24 Martie. Floriile sau Intrarea Domnului in Ierusalim reprezinta o sarbatoare creștina care se serbeaza anual cu o saptamana inainte…

Cea mai importanta rugaciune care trebuie rostita de Florii. Aduce bunastare și noroc

13:56, 26.04.2024 -  "Doamne, Dumnezeul nostru, Care sezi pe heruvimi; Cel ce ai aratat puterea Ta si ai trimis pe Unul‑Nascut Fiul Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, ca sa mantuiasca lumea prin Crucea, prin ingroparea si prin invierea Sa; Caruia, venind in Ierusalim spre patima cea de bunavoie, poporul care sedea intru…

Rugaciunea care trebuie rostita de Buna Vestire

07:00, 24.03.2024 - Rugaciunea care trebuie rostita de Buna Vestire. Buna Vestire pica anul acesta luni, 25 martie și este o sarbatoare destul de importanta. Buna Vestire marcata cu cruce roșie in calendar și mai poarta denumirea de Blagoveștenie. Este o denumire populara care provine de la verbul „a blagoslovi” (adica…


Ce parere ai despre aceasta stire?