Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SĂNĂTATEA ÎN BUCATE. Cappuccino cakes

Publicat:

Ingrediente: - 185 grame unt topit - 155 grame zahar brun - 2 oua, 300 grame faina - praf de copt - 185 ml cafea expresso - 125 ml buttermilk (zer plus iaurt) - 250 grame mascarpone - 125 ml smantana pentru frișca - 45 grame zahar pudra - 2 linguri afinata - ciocolata Untul se taie in cuburi, este amestecat cu zaharul. Cantitatea de zahar brun e apropiata de cantitatea de unt: 155 grame zahar. Cantitatea de faina este de 300 grame faina. Se pune puțin la inceput, se adauga doua oua. Important e ca ele sa se puna unul dupa altul, batand amestecul intre timp.  Deasupra…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greșeala pe care multe gospodine o fac

12:36, 29.04.2024 - Fie el cumparat sau gatit in casa, trebuie sa recunoaștem - cozonacul este o adevarata delicatesa. Gustul dulce și aromat nu poate fi inlocuit cu ușurința de alt produs de patiserie. Daca și tu alegi sa gatești cozonaci de Paște, mai jos venim in ajutorul tau cu cateva trucuri. Greșeala pe care o fac…

Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greșeala pe care multe gospodine o fac

19:15, 27.04.2024 - Fie el cumparat sau gatit in casa, trebuie sa recunoaștem - cozonacul este o adevarata delicatesa. Gustul dulce și aromat nu poate fi inlocuit cu ușurința de alt produs de patiserie. Daca și tu alegi sa gatești cozonaci de Paște, mai jos venim in ajutorul tau cu cateva trucuri. Greșeala pe care o fac…

Biscuiti cu unt de arahide: o gustare de post plina de savoare. Cum se prepara

13:25, 18.03.2024 - Te-ai decis sa mananci mai dietetic sau sa tii post? Nu este nevoie sa renunti la deserturi. De exemplu, pentru prepararea unor biscuiti cu unt poti sa inlocuiesti untul cu unt de arahide si sa te bucuri in continuare de un desert sau o gustare incredibile. Iata cu ce mai poti sa inlocuiesti untul!De…

Dr. Ionut Nistor, despre boala cronica de rinichi: 'Este foarte important sa poti diagnostica la timp!'

09:40, 14.03.2024 - Insuficienta renala cronica, cunoscuta sub numele de boala cronica de rinichi, reprezinta o problema semnificativa asupra careia medicii trag un semnal de alarma. ''Este foarte important sa fie diagnosticata la timp'' - spun medicii, care transmit ca pentru preventie primul lucru pe care il putem…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Leguma pe care toate femeile de peste 40 de ani trebuie sa o consume. Ce le recomanda Carmen Bruma

14:26, 06.03.2024 - Cu toții știm cat de importanta este alimentația pentru o viața sanatoasa. Aceasta devine esențiala dupa o anumita varsta, atunci cand organismul este mai slabit. Carmen Bruma ne spune ce ar trebui sa consume femeile de peste 40 de ani pentru sanatatea noastra. Ce leguma trebuie sa consume femeile de…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…


Ce parere ai despre aceasta stire?