Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România vs. UE. Unde găsim cea mai ieftină mâncare și cele mai ieftine haine

Publicat:

Romania vs. UE. Este o realitate! Tați mult mai dezvoltate din Europa au prețuri mai mici decat in Romania la mancare, haine sau utilitați. Cu toate acestea, potrivit unui articol publicat de Economica.net, Romania este a doua cea mai ieftina tara din UE din punct de vedere al nivelului preturilor la produse de larg consum si servicii raportat la puterea de cumparare a locuitorilor. Potrivit ultimelor rapoarte ale Institutului de , Eurostat, preturile din Romania sunt astfel, undeva la 45% sub media UE, dar mai mari decat in Bulgaria unde sunt cu 53% sub media UE. In schimb,…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Burduja: Avem inca o confirmare ca schema de sprijin a consumatorilor de energie din Romania functioneaza. Eurostat confirma ca romanii platesc printre cele mai mici preturi din UE

18:55, 26.04.2024 - Pretul gazelor naturale pentru gospodariile din Romania (0,0563 EUR/kWh) a fost al 3-lea cel mai mic pret din UE si la jumatate fata de pretul mediu inregistrat la nivelul Uniunii (0,1125 EUR/kWh), arata comunicatul de presa al Ministerului Energiei.  „Avem inca o confirmare ca schema de sprijin a consumatorilor…

Harta salariilor din UE. Cum stau angajații romani

09:20, 16.04.2024 - Harta salariilor din UEDatele Eurostat indica faptul ca romanii se numara printre cei mai slab platiți cetațeni din UE, alaturi de bulgari. Conform unei analize recente bazate pe datele Eurostat, Romania ocupa penultimul loc in ceea ce privește salariul mediu pe ora in țarile UE, situandu-se la puțin…

Romanii și bulgarii, cei mai prost platiți angajați din Europa. Salalariu de 3 ori mai mic decat media UE

07:20, 07.04.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forța de munca au fost estimate la 31,8E in UE și 35,6E in zona euro.Cele mai scazute costuri orare cu forța de munca inregistrate in:Bulgaria (9.23E)Romania (11,0E)Ungaria (12,8E )sursa: Eurostat La polul opus, cele mai mari costuri orare cu forța de munca sunt in:Luxemburg…

Romanii și bulgarii, cei mai prost platiți angajați din Europa. Salalariu de 3 ori mai mic decat media UE

09:05, 05.04.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forța de munca au fost estimate la 31,8E in UE și 35,6E in zona euro.Cele mai scazute costuri orare cu forța de munca inregistrate in:Bulgaria (9.23E)Romania (11,0E)Ungaria (12,8E )sursa: Eurostat La polul opus, cele mai mari costuri orare cu forța de munca sunt in:Luxemburg…

Statul UE care nu vrea trecerea la moneda unica europeana. De ce sunt reticenți cetațenii fața de euro

18:30, 02.04.2024 - Mai mult de doua treimi dintre polonezi nu iși doresc trecerea la moneda euro, arata un sondaj recent comandat și publicat de un portal local. Atat susținatorii guvernului condus de Donald Tusk, cat și votanții opoziției se arata reticenți cu privire la schimbarea monedei.Sondajul, publicat duminica,…

Statul UE care nu vrea trecerea la moneda unica europeana. De ce sunt reticenți cetațenii fața de euro

17:25, 02.04.2024 - Mai mult de doua treimi dintre polonezi nu iși doresc trecerea la moneda euro, arata un sondaj recent comandat și publicat de un portal local. Atat susținatorii guvernului condus de Donald Tusk, cat și votanții opoziției se arata reticenți cu privire la schimbarea monedei.Sondajul, publicat duminica,…

De ce cred ca vom duce inflația sub 5% la final de an

18:15, 29.02.2024 - In contextul preocuparilor generate de inflație in Romania, este important sa aducem in discuție mediul macroeconomic european și sa evaluam perspectivele pe termen lung ale economiei naționale. Cele mai recente date statistice referitoare la evoluția prețurilor in economie ridica multor analiști intrebarea…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?