Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Romania pierde anual peste 6 miliarde euro din TVA necolectata. Ce e de facut?

Publicat:

Deficitul de incasare a taxei pe valoare adaugata a crescut in 2016 fata de nivelul inregistrat in 2015 in Romania, iar neconformarea in materie de TVA s-a majorat, desi cota standard pentru acest impozit s-a redus de la 24% la 20%.

"In anul 2016, Romania s-a situat din nou pe ultimul loc in privinta gradului de colectare de TVA dintre toate statele membre UE, cu un deficit de incasare a TVA de 35,88%. Ingrijorator este ca deficitul de incasare a taxei pe valoare adaugata a crescut in 2016 fata de nivelul inregistrat in 2015 in Romania, in timp ce majoritatea statelor membre au inregistrat…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

20 de ani de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene

13:50, 01.05.2024 - Se implinesc 20 de an de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene. Pe 1 mai 2004, la Blocul comunitar au aderat 10 țari. Este vorba de Cipru, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia și Slovenia. Pe linga 10 membri noi, Uniunea Europeana s-a ales cu 73…

Incetinire economica și insolvențe in creștere: care sunt perspectivele pentru companiile din ECE?

15:30, 25.04.2024 - • Insolvențele in Europa Centrala și de Est (CEE) in creștere in 2023 • Noua țari au inregistrat un numar mai mare de insolvențe (Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Romania1), iar trei țari au raportat scaderi ale acestora (Bulgaria, Croația și Letonia)…

Bulgarii se așteapta ca in urmatorii ani sa nu mai fie ,,cel mai sarac stat din UE”

11:20, 04.04.2024 - Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumparare in Bulgaria a atins 64% din nivelul mediu european in 2023. Acesta este unul dintre indicatorii care arata cel mai exact convergența in interiorul Uniunii Europene, deoarece se iau in considerare diferențele de preț in fiecare…

Rusia susține ca a interceptat bombe ascunse in icoane venite prin Romania

14:35, 02.04.2024 -  Serviciul Federal de Securitate din Rusia a anuntat marti ca a interceptat 27 de dispozitive explozive ucrainene ascunse in icoane iar incarcatura a trecut si prin Romania pe traseul Ucraina - Romania - Ungaria - Slovacia - Polonia - Lituania - Letonia - Rusia. Explozibilul confiscat era suficient…

Explozibili ascunși in icoane! Serviciile rusești spun ca acestea au venit din Ucraina, dupa ce au tranzitat Romania

13:05, 02.04.2024 - Captura de explozibili in Rusia! Serviciile de securitate rusești au anunțat marți ca au confiscat zeci de kilograme de explozibili proveniti din Ucraina, ascunse in icoane ortodoxe! icoanele explozive ar fi tranzitat mai multe țari din UE, printre care și Romania. Serviciul secret rus FBS a anunțat…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…

Fermierii amenința din nou cu proteste care pot paraliza economia. Care sunt noile lor nemulțumiri

10:41, 18.02.2024 -  Comisia Europeana a propus la sfarșitul lunii ianuarie prelungirea cu inca un an a scutirii de taxe vamale oferita Ucrainei. Aici, liderii europeni au adaugat cateva masuri pentru a limita impactul negativ al importurilor ucrainene asupra agricultorilor europeni.Propunerea Comisiei nu a mulțumit, insa,…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?