Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rodia, elixirul tinereţii: previne cancerul, îmbătrânirea şi bolile cardiace: „Este cel mai potent antioxidant”

Publicat:

Dincolo de aspectul placut, semintele rosii, usor acrisoare, sunt o importanta sursa de vitamine si saruri ce asigura o functionare optima a organismului. Pe langa vitaminele  A, C si D, rodia mai contine calciu, fier si potasiu, factori importanti pentru reglarea digestiei si prevenirea bolilor de inima.    Cel mai important insa, rodia este cel mai bogat fruct in antioxidanti, studii recente subliniind faptul ca  acest fruct contine o cantitate mai mare de substante ce combat radicalii liberi decat alte fructe sau ceaiul verde, de exemplu.   “Rodiile contin astfel trei…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Frunzele, radacinile și florile au multiple beneficii pentru sanatate

10:55, 24.05.2024 - Frunzele, radacinile și florile de papadie ofera multiple beneficii pentru sanatate. Acestea pot include imbunatațirea sanatații ficatului sau combaterea inflamațiilor. Deși este adesea respinsa ca o buruiana, oamenii au folosit papadia, in medicina tradiționala, de secole. Nu numai ca frunzele, radacinile…

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

Aurul negru: Super-ceaiul anti-inflamator, anti-viral și anti-bacterian care conține cantitați impresionante de antioxidanți

08:25, 06.04.2024 - Ceaiul de aronia are beneficii surprinzatoare pentru sanatate. Cunoscuta și sub numele de capșuna neagra, aceasta este bogata in antioxidanți și substanțe nutritive esențiale. Puțini sunt cei care sunt conștienți de potențialul sau de a imbunatați sanatat

SCM Timisoara joaca un meci considerat acasa care ar putea fi decisiv in ramanerea in elita la… Arad

13:35, 04.04.2024 - Datorita managmentului impresionant, cu ghilimelele de rigoare, de care dau dovada politicienii locali ancorati in unele pozitii efemere, partide aproape decisive jucate de echipele timisorene se joaca oriunde in afara de batrana Sala Constantin Jude. Desi prim-divizionara de baschet SCM winsed.swiss…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Peștele-minune. Scrumbia de Dunare curata vasele de sange de grasimi si reduce riscul de tromboza

14:45, 15.03.2024 - Scrumbia este un pește salbatic care migreaza din Marea Neagra in Dunare, pentru reproducere și nu se hranește pe tot traseul dus-intors. Scrumbia de Dunare are numeroase beneficii pentru sanatate. Specialistii au plasat-o pe primul loc in topul celor mai sanatoase si gustoase soiuri de peste. Secretul…

Cinci lucruri despre fumat pe care probabil nu le cunoșteai

13:30, 14.03.2024 - Este cunoscut faptul ca fumatul este extrem de daunator, iar anual mai mult de 8 milioane de persoane in intreaga lume mor din cauza acestui viciu. Cea mai buna alegere pentru o persoana care fumeaza este sa renunțe complet la tutun și nicotina. Și totuși in pofida informațiilor și studiilor accesibile,…

Inteligența artificiala detecteaza maladia Alzheimer cu șapte ani inainte de primele simptome

00:10, 13.03.2024 - Inteligența artificiala este capabila sa detecteze maladia Alzheimer cu șapte ani inainte de primele simptome, anunța  cercetatorii de la University of California din San Francisco. Este vorba despre o prima etapa pe calea folosirii  inteligenței artificiale in privința datelor clinice de rutina, nu…


Ce parere ai despre aceasta stire?