Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Risc de inundații locale. Agenții economici îndemnați să monitorizeze starea barajelor și a digurilor

Publicat:

Vremea rea pune stapânire pe Moldova. Astazi intra în vigoare codul galben de ploi puternice, descarcari electrice și vijelie. Hidrologii prognozeaza ca nivelului apei în râuri va creste cu pâna la un metru si exista risc de inundații.

Hidrologii prognozeaza cresterea locala a nivelului apei cu 0,5-1.0 m și formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale pe unele râuri mici și în locurile joase.

În acest context, IGSU îndeamna agentii economici, în subordinea carora se afla bazine acvatice,…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Ploile se extind, inainte de Paște. Zonele lovite de vijelii: temperaturile, in scadere

14:41, 01.05.2024 - ”Nu putem sa spunem ca scapam de ploi. Este o vreme schimbatoare, dar daca ne referim la ziua de astazi, pentru cei care se afla in Crișana, Maramureș, Transilvania sau Moldova putem spune ca veștile sunt bune, pentru ca vremea se menține predominant insorita pe tot parcursul zilei. Tot aici, valorile…

Nori și temperaturi de primavara: Meteorologii prognozeaza o zi fara precipitații semnificative

07:11, 26.04.2024 - Vremea in Moldova se menține predominant noroasa astazi, cu o tendința generala de acoperire a cerului. Conform Serviciul Hidrometeorologic de Stat, se așteapta o zi cu o probabilitate scazuta de precipitații.

Cer innorat și ceața matinala: Cum se va imbunatați vremea, spun meteorologii

07:15, 25.04.2024 - Vremea in Moldova se anunța predominant innorata astazi, cu o tendința de imbunatațire a condițiilor meteorologice spre sfarșitul zilei. Ceața matinala va lasa loc cerului acoperit, fara așteptari de precipitații semnificative. Informațiile sunt furnizate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Cat mai ține episodul de vreme rea. Aproape jumatate din țara e sub alerta de vijelii și ploi torențiale

07:45, 18.04.2024 - Vremea a intrat intr-un proces de racire in intreaga tara, iar probabilitatea pentru precipitatii, sub forma de ploaie, dar și lapovița și ninsori in zona montana inalta, se va mentine ridicata pana pe 28 aprilie, arata prognoza de specialitate, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).Racirea…

Insorit cu nori spre mijlocul zilei: Meteorologii prognozeaza temperaturi intre trei și paisprezece grade

07:15, 27.03.2024 - Vremea in Moldova se menține predominant insorita astazi, cu cer variabil pe parcursul zilei. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, nu sunt așteptate precipitații, iar acest aspect domina prognoza meteorologica.

Ministerul Mediului este ingrijorat de starea padurilor din Moldova

14:40, 22.02.2024 - Programul National de Extindere si Reabilitare a Padurilor, planificarea lucrarilor din anul curent si obiectivele prioritare pentru 2024, au constituit temele de discutii in cadrul unei sedinte de lucru, convocata de ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, la sediul Institutului de Cercetari…

Cer innorat pentru astazi: Meteorologii prognozeaza o zi cu temperaturi blande

09:20, 17.02.2024 - Astazi, Moldova se afla sub un cer innorat, cu o atmosfera calma și lipsita de precipitații. Vremea este caracterizata printr-o stabilitate notabila, iar Serviciul Hidrometeorologic de Stat indica o zi predominant uscata.

Cer innorat și calm: Meteorologii prognozeaza o zi uscata cu temperaturi blande

07:17, 17.02.2024 - Astazi, Moldova se afla sub un cer innorat, cu o atmosfera calma și lipsita de precipitații. Vremea este caracterizata printr-o stabilitate notabila, iar Serviciul Hidrometeorologic de Stat indica o zi predominant uscata.


Ce parere ai despre aceasta stire?