Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Turte pentru ajunul Crăciunului și Bobotezei și Sarmale de gușă de curcan

Publicat:

In cadrul acestei rubrici va prezentam rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. Pentru a intra in atmosfera pregatirilor culinare specifice Craciunului și , va propunem in aceasta saptamana ”Turte pentru ajunul Craciunului și Bobotezei” și ”Sarmale de gușa de curcan”, rețete care au fost publicate in seria ”Carte de bucate, practica” (1907) scrisa de doamna . Turte pentru ajunul Craciunului și patru kilograme și 800 grame…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Brandul Arctic lanseaza campania „Din dragoste pentru bucataria Arctic”, o reinterpretare a celor mai cautate opt rețete din Romania

18:16, 24.04.2024 - Brandul Arctic lanseaza un nou proiect digital prin care propune reinterpretarea unor retețe familiare, in variante inedite, adaptate noilor stiluri culinare. Campania „Din dragoste pentru bucataria Arctic” propune o serie de video culinare captivante și ușor de urmarit, care implica transformarea celor…

Care este diferența dintre langoș și scoverga?

14:40, 18.04.2024 - Fie ca ii spunem langoș, fie ca ii spunem scoverga, mulți dintre noi știm doar ca sunt delicioase și nu le-am refuza niciodata, daca sunt bine facute. Descopera, așadar, cum se prepara cele doua tipuri de aluaturi și care este diferența dintre langoș și scoverga.Ce inseamna langoșLangosul este un preparat…

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Rețete pe alese… de la bucatari culese. Ce mancam in Postul Paștelui?

18:06, 05.04.2024 - In timpul Postului Nașterii Domnului, cand piețele sunt pline de fructe și legume de sezon, avem oportunitatea sa ne delectam cu preparate culinare delicioase, sanatoase și ușor de pregatit acasa. Iata cateva rețete simple, delicioase, gustoase și ușor de preparat care va inspira in bucatarie!   Articol…

De ce 1 aprilie este Ziua Pacalelilor? De unde a aparut obiceiul de a face farse in aceasta zi

14:40, 31.03.2024 - Ziua Pacalelilor are o istorie indelungata, veche de cateva secole. Ziua de 1 aprilie este considerata cea mai amuzanta din an, fiind un prilej ca oamenii sa ii poata pacali pe cei dragi. Pe aceasta data, totul devine posibil, oricine poate deveni ținta unei glume și orice veste este tratata cu scepticism.…

REȚETE REINTERPRETATE Piept de curcan cu mere si cascaval

07:35, 28.03.2024 - In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti…

Produsul trațional pentru care se cere protecție europeana. E facut dupa rețete vechi de o suta de ani

18:25, 17.03.2024 - Asociatia Producatorilor Traditionali, Mestesugari si Artizani Valcea a demarat procesul pentru inscrierea produsului „Carnati din topor din Valcea" in registrul Uniunii Europene al indicatiilor geografice protejate.

„Coordonare și cunoaștere prin teatru” la Laboratorul de C`ArteTeatru al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

09:55, 13.03.2024 - Joi, 14 martie 2024, la Biblioteca Județeana „Lucian Blaga” Alba, actrița Catalina Mihaila va coordona o noua intalnire a participanților la Laboratorul de C`ArteTeatru, un proiect multiart de promovare a fondului de carte, de incurajare a lecturii, de promovare a scriitorilor, de promovare instituționala…


Ce parere ai despre aceasta stire?