Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Capere cu puiu și Gutui umplute

Publicat:

In cadrul acestei rubrici va prezentam rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. Va prezentam ''Capere cu puiu'' și ''Gutui umplute'', rețete care au fost publicate in seria ''Carte de bucate, practica'' (1907) scrisa de doamna .

Capere cu puiu
Topește o lingura buna de unt, pune doua linguri de faina și lasa sa se umfle, pune sarea necesara, doua foi de dafin, o ceapa crestata in patru, zeama de carne cat va trebui ca s'o subții, și las-o sa fearba; apoi strecoar-o prin sita,…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum prepari struguri inghețați cu tequila, votca, zahar și coaja de lamaie

12:35, 21.05.2024 - Strugurii inghețați „de margarita” au devenit populari pe rețelele de socializare, transmite Yahoo! Lifestyle. Aceasta gustare imbietoare este ușor de preparat. O bucatareasa a impartașit rețeta ei. „Tocmai am facut un lot de struguri de margarita”, a scris ea intr-un grup de Facebook dedicat rețetelor…

Gustari dulci din resturile de la masa de Paste. Retete delicioase si usor de preparat

15:40, 06.05.2024 - Cu siguranta, este minunat sa transformi ingredientele ramase de la sarbatoarea de Paste in delicioase prajituri sau dulciuri.Iata cateva retete delicioase si usor de preparat:1. Placinta cu mere si scortisoara:Ingrediente: Aluat de placinta poti folosi aluat ramas de la cozonac sau alte deserturi Mere…

Chef Sorin Bontea, trei rețete de oua umplute pentru mese rafinate de Paște. „Mama facea intotdeauna” VIDEO

14:10, 04.05.2024 - „Cand zici masa de sarbatori, zici... oua umplute!”, a declarat chef Sorin Bontea pe pagina sa de Instagram. Bucatarul impartașește cu fanii sai trei rețete inedite de oua umplute, inspirate din copilarie, dar adaptate vremurilor moderne.

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Produsul trațional pentru care se cere protecție europeana. E facut dupa rețete vechi de o suta de ani

18:25, 17.03.2024 - Asociatia Producatorilor Traditionali, Mestesugari si Artizani Valcea a demarat procesul pentru inscrierea produsului „Carnati din topor din Valcea" in registrul Uniunii Europene al indicatiilor geografice protejate.

Rețete quiche de primavara – cele mai bune rețete de tarte din legume

09:05, 15.03.2024 - Tarta facuta din legume și aluat, care este cunoscuta sub denumirea de quiche, este unul dintre cele mai indragite preparate culinare. Este ideal pentru consum in orice moment al zilei și poate fi realizat din orice tip de legume preferi. Mai jos iți recomandam cele mai gustoase rețete de quiche. Idei…

„Coordonare și cunoaștere prin teatru” la Laboratorul de C`ArteTeatru al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

09:55, 13.03.2024 - Joi, 14 martie 2024, la Biblioteca Județeana „Lucian Blaga” Alba, actrița Catalina Mihaila va coordona o noua intalnire a participanților la Laboratorul de C`ArteTeatru, un proiect multiart de promovare a fondului de carte, de incurajare a lecturii, de promovare a scriitorilor, de promovare instituționala…

Ce sa presari peste mucenici dupa ce ii scoți din cuptor. Trucul celor mai iscusite gospodine

13:40, 07.03.2024 - A venit momentul in care pregatim cei mai buni mucenici. Este un desert indragit de toata lumea, iar rețeta este diferita in funcție de zona țarii. Rezultatul este mereu foarte gustos, mai ales daca presarați un anumite ingredient dupa ce ii scoateți din cuptor. Cu ce sa presari mucenicii pentru un…


Ce parere ai despre aceasta stire?