Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

(REȚETA ZILEI) Istoria sarmalelor. Ce conţinea reţeta lor acum 120 de ani şi cum se fac azi cu urdă sau stafide

Publicat:

Sarmalele sunt, de obicei, o mancare grea (in special cele ne-vegetariene), care se prepara mai ales in timpul iernii. Se servesc alaturi de mamaliga, uneori cu cartofi, sau paine, „racorite” cu iaurt, smantana si hrean. In mod normal, pentru fiecare familie se prepara o oala (vas) mare cu sarmale, care sunt apoi servite ca fel principal, la ocazii speciale. In multe comunitati ale diasporei sunt pretuite ca un simbol si ca o aducere aminte a meleagurilor natale. „sarma” provine din cuvantul turcesc „sarmak”, care inseamna „rulou”, sau „pachet”. Este vorba deci despre un ambalaj,…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști

13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…

Urmeaza 1 Mai, sarbatoarea cu mici și bere! Ce ne recomanda ANPC?

15:36, 28.04.2024 - Ne apropiem de 1 Mai, ziua pe care majoritatea romanilor prefera sa o sarbatoreasca cu mici și bere. In acest sens, Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a venit cu o serie de recomandari. Reprezentanții ANPC recomanda sa refuzati produsele din carne tocata pentru care exista…

Shaorma de post, rețeta speciala

18:20, 11.04.2024 - Shaorma nu trebuie sa fie plina de carne și sosuri, ci poate sa fie un pranz rapid și sanatos, la care sa apelezi in perioadele de post sau in momentul in care nu vrei sa mananci carne. Shaorma de post nu conține produse de origine animala și este o alternativa perfecta la produsele din comerț. […]…

„Zi cu istorie. Istoria zilei” – 1 MARTIE

13:35, 01.03.2024 - 187 de ani de la nașterea lui Ion Creanga, autorul nemuritoarelor „Amintiri din copilarie”, lucrare scrisa intre 1875 și 1883, sub indrumarea lui Mihai Eminescu, revizor școlar la acea vreme. 1 martie 1746, Constantin Mavrocordat, domnul Țarii Romanești (1744-1746), clerul inalt și boierii hotarasc…

O ciorba tradiționala romaneasca, in topul celor mai bune supe din lume! Se afla in clasament inaintea gulaș-ului ori faimosei pho bo din Vietnam

13:20, 28.02.2024 - O ciorba romaneasca se afla in topul celor mai bune supe din lume! Ciorba radauțeana, preparatul delicious inventat relativ recent, insa devenit delicatesa tradiționala in ultimii 50 de ani pe mesele romanilor, a intrat in atenția popularei platforme de recomandari culinare in calatorii, Tasteatlas.com…

Rețeta de rulada cu carne tocata. Vei obține un preparat delicios

21:25, 19.02.2024 - Mesele in familie sunt speciale, astfel ca și preparatele pe care le servim trebuie sa fie la fel. Rulada cu carne tocata este delicioasa și este ideala pentru momentele speciale alaturi de cei dragi.

Horoscop miercuri, 14 februarie 2024. O zodie afla ce inseamna dragostea neconditionata

08:06, 14.02.2024 - Astrologii au dezvaluit ce rezerva horoscopul zilei de miercuri, 14 februarie 2024, pentru cele doisprezece semne zodiacale. O parte dintre nativi vor afla ce inseamna cu adevarat dragostea neconditionata. Alții vor avea parte de tensiuni și ar putea avea nevoie de o zi libera. Horoscopul zilei de 14…

Cand face rau consumul de carne tocata. Medic: „Majoritatea o prepara cum nu trebuie și din ce nu trebuie”

22:40, 10.02.2024 - Deloc puține sunt persoanele care se plang de diverse simptome neplacute dupa consumul de preparate din carne tocata. La ce sa fim atenți ne explica un medic specializat in boli de nutriție.


Ce parere ai despre aceasta stire?