REŢETA ZILEI: Budincă de conopidă
Publicat:Ingrediente:
1 conopida – 500-700 gr
3 oua
3 linguri smantana
150 gr sunca presata
100 gr cascaval
sare si piper dupa gust
Pentru uns forma:
10 gr unt
3 linguri pesmet
Mod de preparare:
Conopida se desface buchetele, se tine 1 ora in apa rece cu sare apoi se fierbe 5 min.
Intr-un bol se omogenizeaza smantana cu ouale, sare si piper.
Forma se unge cu unt pe toata suprafata interioara apoi se tapeteaza cu pesmet (2 linguri).
Se adauga un strat de conopida si se presara jumatate din cantitatea de sunca taiata…
Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…
Sursa articol: realitatea.net
Stiri pe aceeasi tema
Cum se face un mujdei de usturoi cremos și gustos. Combinația perfecta alaturi de pește prajit
21:35, 24.04.2024 - Ingrediente necesare pentru mujdeiul de usturoi cremos:2 capațani de usturoiSare pentru condimentare100 ml ulei de floarea-soarelui1 lingura oțetMod de preparare:Curațarea usturoiului: Incepe prin a curața și spala cațeii de usturoi , apoi da-i pe razatoarea mica.Pisarea usturoiului: Presara sare peste…
Salata revigoranta de roșii, ideala pentru perioada postului. Rețeta lui Radu Anton Roman
11:15, 19.04.2024 - Salata de roșii poate fi un fel principal delicios, in zilele de post cand nu vrei sa petreci mult timp in bucatarie, sau poate fi o garnitura delicioasa pentru alte feluri de mancare. Mai mult, aceasta salata este și extrem de sanatoasa, deoarece conține doar ingrediente proaspete și naturale.Rețeta…
Un preparat gustos si versatil, branza de caju
19:56, 15.04.2024 - Bogata in vitamine și minerale, branza de caju este o alternativa sanatoasa la branza tradiționala, inclusiv pentru persoanele care au intoleranța la lactoza si pentru copii. Este un aliment versatil, putand fi folosit ca atare sau adaugat intr-o gama variata de rețete culinare: prajituri, sosuri, salate,…
Cum sa faci smantana de post. Vei obține o textura fina și un gust placut
09:45, 28.03.2024 - Cum sa faci smantana de post. Vei obține o textura fina și un gust placut. Pentru iubitorii de smantana exista soluții in perioada postului. Poți sa faci smantana de post acasa cu doar cateva ingrediente. Ingredientul secret insa este tofu, care se va integra perfect. Lista cu ingrediente e urmatoarea:…
Pilaf cu urzici. Rețeta de post plina de savoare și vitamine
16:15, 18.03.2024 - Este o rețeta simpla, ușoara și foarte rapid de preparat. Este ideala pentru atunci cand cand vii obosita de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un pranz delicios. Este ideala și pentru zilele de post, pentru ca este plina de savoare și este sanatoasa. In plus, combinația de ingrediente este…
Ce trebuie sa pui in gogoși, ca sa iasa pufoase ca la patiserie. Secretul pe care doar gospodinele iscusite il știu
13:50, 14.03.2024 - Nu este necesar sa fii un cofetar experimentat pentru a le realiza, lista de mai jos conținand tot ceea ce ai nevoie. Gogoșile facute in casa sunt pur și simplu perfecte și aceste rețete vor deveni o parte din repertoriul de dulciuri al familiei. Ingrediente simple, pe care le gasești in orice camara,…
Rețete de prajituri și dulciuri cu banane
21:26, 09.03.2024 - Bananele sunt unele dintre cele mai populare fructe exotice de pe plaiurile mioritice și sunt consumate de multe persoane chiar mai des decat sunt fructele autohtone. Ele se pot manca crude, insa pot fi incluse și intr-o mulțime de rețete de prajituri și dulciuri absolut delicioase. Iata unele dintre…
Ciorba ruseasca ce pune capac mahmurelii. Cum se prepara celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas
13:20, 21.02.2024 - Exista diverse teorii cu privire la originea numelui. La inceput, aceasta ciorba era denumita ”selyanka” și era tradusa sub denumirea de ”mancarea sateanului”. Mai tarziu, denumirea s-a schimbat in "solyanka", folosind cuvantul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sarat al supei, potrivit Știri…