Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reteta traditionala moldoveneasca. Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi

Publicat:

resita.ro va aduce in atentie inca o reteta traditionala. In aceasta saptamana continuam seria retetelor moldovenesti cu "Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi". Reteta este folosita in satele din Moldova de peste Prut.Ingrediente pentru coltunasi:·         faina·         oua·         cartofi·         putina untura sau unt Ingrediente tocana ca la moldoveni:·         ceafa de porc·         ulei·         ardei gras·         ceapa·         sare·         piper·         coriandru·         cimbru·        …

Citeste articolul mai departe pe resita.ro…  

Sursa articol: resita.ro


Stiri pe aceeasi tema

(sondaj) „Limba noastra cea romana”: 3 din 4 cetațeni ai RM se identifica moldoveni, dar nu toți vorbesc „limba moldoveneasca”

12:00, 26.05.2024 - Aproape 72 la suta dintre cetațenii Republicii Moldova se identifica drept moldoveni, chiar daca jumatate dintre ei considera ca vorbesc, totuși, limba romana și nu moldoveneasca. Sunt datele ultimului sondaj IMAS, realizat la inceputul lunii mai 2024.

Pipiridzi tangasiti, mancarea ”aromanilor saraci” care a ajuns la moda in restaurantele fancy/ Rețeta originala a deliciului care e gata in mai puțin de-o ora: Doar patru ingrediente, poți sa-l savurezi și cald, și rece

12:00, 02.05.2024 - ”Pipiridzi tangasiti” sau, așa cum o sa-i gasești mai degraba pe internet, ”piperchi țargasiti” este o mancare tradiționala din bucataria veche a aromanilor (adica romanii vechi, nu un popor separat), care a ajuns astazi la moda in restaurantele din Capitala, alaturi de shakshuka, celebrul mic dejun…

Rețeta de cheesecake cremos din doar trei ingrediente. Iți ia 10 minute sa il prepari și are un gust delicios

00:15, 26.04.2024 - Un cheesecake din doar trei ingrediente pare o provocare imposibila, dar tot ce trebuie sa faci este sa urmezi rețeta corecta! Este foarte ușor de pregatit, ai nevoie de doar 10 minute la dispoziție, iar la final vei avea un cheesecake cremos, cu o textura unica!

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

Au ajuns in Moldova cu acte false, ecstasy și cartușe ascunse in genți: Trei moldoveni și trei straini, documentați la Aeroport

18:20, 09.04.2024 - Șase persoane, printre care patru conaționali și doi straini, sunt documentate pentru ilegalitați la trecerea frontierei la Aeroportul Internațional Chișinau. Doua dintre acestea dețineau acte falsificate, iar altele patru, cartușe și substanțe ecstasy, ascunse in genți.

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

15:00, 05.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…

Rețete de prajituri și dulciuri cu banane

21:26, 09.03.2024 - Bananele sunt unele dintre cele mai populare fructe exotice de pe plaiurile mioritice și sunt consumate de multe persoane chiar mai des decat sunt fructele autohtone. Ele se pot manca crude, insa pot fi incluse și intr-o mulțime de rețete de prajituri și dulciuri absolut delicioase. Iata unele dintre…

Mucenici pufoși din aluat de cozonac, delicioși și foarte aromați. Rețeta din Moldova

20:55, 07.03.2024 - Ziua de 9 martie este cunoscuta ca ziua de mucenici sau ziua de macinici, in calendarul popular. In amintirea celor 40 de mucenici din Sevastia, in zona Moldovei se pregatesc cornuri pufoase din aluat de cozonac, impletite și modelate sub forma cifrei 8.Dupa coacere, sunt glazurate cu miere și presarate…


Ce parere ai despre aceasta stire?