Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reţeta bătrânească a celebrelor vărzări moldoveneşti. Care sunt ingredientele secrete ale bunicilor

Publicat:

Modul de preparare a stravechilor bucate este scos la lumina de cercetatorii de la Dunarea de Jos”, intr-o monografie privind traditiile culinare (si nu numai) din zona luncii joase a Prutului.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta de pasca a Sandei Marin. Pasca tradiționala de pe vremea bunicilor

19:06, 30.04.2024 - Paștele se apropie cu pași repezi, iar daca vreți sa va bucurați de un preparat tradițional delicios, atunci pregatiți rețeta de pasca a Sandei Marin. Este o pasca tradiționala de pe vremea bunicilor. Iata de ce ingrediente aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!

Rețeta de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

13:30, 30.04.2024 - Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sarbatorește neaparat cu o porție de mici. Daca nu vei avea unde sa ii servești, ii poți prepara singur acasa, dupa o rețeta veche, de pe vremea bunicilor. Ingrediente necesare: 1 kilogram de carne tocata (amestec de porc și vita) și condimente dupa gust (sare,…

Ingredientele secrete care revoluționeaza mesele fara gluten

15:25, 25.04.2024 - Adoptarea unei diete fara gluten poate fi plina de noi posibilitați și ingrediente fascinante. Deși la inceput poate parea o provocare sa elimini glutenul, multe ingrediente alternative pot aduce un suflu nou in preparatele tale, facand fiecare masa nu doar sigura, dar și delicioasa.

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

Retete de panettone. Cum sa faci cozonac italian acasa

09:11, 14.04.2024 - Cu aluat pufos, umplutura cu crema sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te invațam pas cu pas rețeta pentru a face acasa cozonac Italian. Descopera rețete de panetrone.Ingredientele de baza sunt simple, insa modul de pregatire diferențiaza rețeta de panettone de o rețeta clasica…

Cum faci cele mai pufoase clatite de post. Ingredientele secrete pe care sa le adaugi in aluat, ies delicioase

13:30, 20.03.2024 - Ne aflam in Postul Craciunului, o perioada importanta pentru credincioși, in care restricțiile alimentare sunt necesare. Daca pentru felurile principale avem destule variante, atunci cand vine vorba despre un desert delicios suntem in pana de idei. Afla in randurile urmatoare cum faci cele mai pufoase…

Ce sunt pancovele ardelenești și cum se prepara

17:55, 15.03.2024 - Pancovele ardelenești sau gogoșile ardelenești sunt un desert tradițional din Ardeal, așa cum le spune și numele. Descopera cum se fac cele mai bune și pufoase pancove ardelenești și cum poți adapta rețeta și in funcție de preferințele personale.Ce sunt pancovele ardeleneștiPancovele ardelenești sunt,…

Reteta de carnati de Plescoi – cum faci cei mai buni carnați de casa

12:05, 09.02.2024 - Carnații de Pleșcoi sunt un produs tradițional romanesc recunoscut, cu o istorie bogata. Inițial, aceștia se numeau carnați de Buzau, pentru ca erau facuți in acest județ. Acest tip de carnați este destul de raspandit, astazi, la noi in țara, caștigandu-și popularitatea datorita aromei puternice și…


Ce parere ai despre aceasta stire?