Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Republica Moldova renunţă la intenţia de a construi cale ferată cu ecartament european

Publicat:

Constructia unei cai ferate cu o distanta mai mica intre sine pe segmentul Chișinau-Ungheni ar costa un miliard de euro. , ministrul Transporturilor, spune ca pretul urias face imposibila realizarea unui astfel de proiect.

Costurile de constructie a unei cai ferate cu ecartament european pe segmentul Chisinau-Ungheni sunt estimate la circa 500 de milioane de euro. Daca luam insa in calcul si necesarul de locomotive si vagoane care ar circula pe noua cale ferata, realizarea proiectului ar putea costa pana la un miliard de euro", spune Anatol…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Au inceput lucrarile la constructia metroului din Cluj. Grindeanu: Aceasta linie va deveni complet functionala in 2031

15:16, 05.06.2024 - Lucrarile de executie a metroului clujean au inceput, miercuri, in prezenta premierului Marcel Ciolacu, a presedintelui Senatului, Nicolae Ciuca, a ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, si a primarului Emil Boc.

Circulația feroviara va fi inchisa jumatate de an pentru reparații pe 7 km de linii de cale ferata de langa Craiova

14:00, 31.05.2024 - Trenurile nu vor circula intre iunie și decembrie pe 7 km de cale ferata dintre Balș și Craiova, iar pentru transport vor fi introduse microbuze și autobuze, anunța CFR Infrastructura. Se vor face lucrari de reparații, pentru ca trenurile sa poata atinge 120 km/h. Costurile sunt de 24 milioane lei.

Ceban impreuna cu legendarul sportiv, Armen Nazaryan au depus flori la mormintul lui Ivan Zaikin

14:31, 25.05.2024 - Astazi, 25 mai, Ion Ceban impreuna cu legendarul sportiv, Armen Nazaryan, dublu campion olimpic, triplu campion mondial și de șase ori campion European la lupte greco romane, am depus flori la mormintul lui Ivan Zaikin din Cimitirul Central. Armen Nazaryan se afla in vizita in Republica Moldova, in…

Unda verde de la agentia de mediu: SRCF Constanta va stabiliza un versant pentru calea ferata din Portul Constanta

17:00, 04.04.2024 - Autoritatea pentru Protectia Mediului Constanta anunta ca nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului pentru proiectul care prevede stabilizarea versantului in zona de siguranta a caii ferate nr.9 gr. A1 din Portul Constanta. Lucrarile vor fi executate de SRCF Constanta. SRCF Constanta…

Șoldan: ”Guvernul Ciolacu face un pas important in construcția variantei ocolitoare a orașului Gura Humorului. Ce promit unii de 16 ani, rezolva premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu”

12:06, 04.04.2024 - Deputatul PSD de Suceava, George Șoldan, a anunțat ca astazi a fost aprobat in ședința de guvern proiectul privind indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Gura Humorului”.  ”Aceasta decizie marcheaza un pas important in dezvoltarea infrastructurii rutiere…

Turiști alungați de localnici intr-un cunoscut oraș european: „Miroase a turiști, plecați naibii acasa! Scuipam in berea voastra!”

17:15, 16.03.2024 - Milioane de turiști viziteaza Costa de Sol din Spania, iar Malaga este una dintre cele mai populare destinații, in fiecare an, insa localnicii nu mai sunt atat de prietenoși cu strainii care le viziteaza localitate.


Ce parere ai despre aceasta stire?