Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REPORTAJ/Mureş: Castelul din Zau de Câmpie, cu o mixtură arhitecturală ciudată, are nevoie de un milion de euro pentru restaurare

Publicat:

Castelul "Ugron" din Zau de Campie, construit intre anii 1909-1911 dupa o mixtura arhitecturala ciudata, un neogotic combinat cu neoromanic, fara analogii similare in Transilvania, care a fost preluat in administrare de in urma cu doi ani, ar avea nevoie de cel putin un milion de euro pentru a fi complet restaurat. din Zau de Campie se spune ca ar fi fost construit dupa principiile unui calendar - are patru turnuri, care ar marca anotimpurile, 12 intrari, cate numara lunile anului, 52 de camere, cate sunt saptamanile dintr-un an, sapte terase, cate zile sunt…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Restaurare de excepție a unui tablou de Grigorescu expus la Palatul Culturii

07:10, 15.05.2024 - Cu prilejul Zilei Naționale a pictorului Nicolae Grigorescu și al redeschiderii Galeriei de Arta Romaneasca Moderna, Muzeul Județean Mureș – Secția de Arta va invita miercuri, 15 mai 2024, ora 18.00, in Palatul Culturii, aripa dreapta, etajul III, la evenimentul „Grigorescu. Lumina. Tradiție. Modernism".…

Cum arata cel mai impozant pod construit la ordinul domnitorului Ștefan cel Mare. Inca exista și intra in restaurare FOTO

12:50, 24.04.2024 - O asociație din Transilvania a inceput in toamna anului trecut lucrari de restaurare a podului construit la ordinul lui Ștefan cel Mare, in 1495, in satul Negoiești, din comuna bacauana care poarta numele domnitorului.

Comuna din Transilvania in care vin 1 milion de turiști anual. Este denumita „Raiul din Romania” și captiveaza turiștii cu legendele sale misterioase

15:15, 17.04.2024 - Bran, poate cea mai promițatoare comuna din punct de vedere turistic din Romania, atrage anual cel puțin un milion de turiști straini, captivandu-i mai ales cu legenda vampirilor.Peisajele idilice din zona, ce par sa fi fost desprinse din Evul Mediu, nu numai ca pastreaza tradiția vie, ci emana și un…

Expoziție despre ultimii dinozauri din Transilvania, la Targu Mureș!

06:05, 07.04.2024 - Muzeul Județean Mureș – Secția de Științele Naturii organizeaza joi, 18 aprilie, de la ora 18.00, vernisajul expoziției "Ultimii dinozauri din Transilvania".Aceasta este realizata de Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar și Laboratorul de Paleotheriologie…

Expoziția temporara „Ultimii dinozauri din Transilvania”, in premiera la Targu Mureș

22:06, 06.04.2024 - Expoziția este realizata de Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar și Laboratorul de Paleotheriologie și Geologia Cuaternarului – Institutul STAR și Muzeul Județean Mureș. Expoziția cuprinde patru reconstituiri in marime naturala ale reptilelor care populau…

Descoperire arheologica inedita – primul tezaur eneolitic din judet a fost identificat la Sanisor

22:15, 03.04.2024 - Muzeul Judetean Mures a anuntat, miercuri, descoperirea primului tezaur eneolitic din judet, care a putut fi documentat in situ de specialisti, pe raza localitatii Sanisor, gratie unui membru al comunitatii arheologilor amatori din Romania, Narcis-George Cartis, descoperirea fiind a doua de acest gen…

Bijuterie arhitecturala. Cum arata Castelul istoric din Transilvania, readus la viața de UBB Cluj

16:06, 09.03.2024 - Este vorba de Castelul Bethlen de la Arcalia, județul Bistrița-Nasaud, care a fost transformat intr-o adevarata bijuterie, dupa ce a fost reabilitat și recompartimentat cu 14 milioane de lei, de catre Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca.

Castelul-Calendar, o minunație mai puțin cunoscuta a Romaniei. Are cate o fereastra pentru fiecare zi a anului

11:50, 05.03.2024 - Castelul baronului Istvan Ugron, numit și Castelul-Calendar, se afla in comuna mureșana Zau de Campie. In ciuda faptului ca este monument superb, edificul este destul de puțin cunoscut , iar turiștii nu il viziteaza.Cladirea, inspirata de vechile castele medievale din Franța, a fost construit dupa principiile…


Ce parere ai despre aceasta stire?