Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Relicvele unei misterioase explozii cosmice, descoperite in scoarta copacilor

Publicat:

Relicvele unei misterioase explozii cosmice descoperite in scoarta copacilor O echipa de oameni de stiinta japonezi de la a facut o descoperire uimitoare in lemnul unor copaci: au gasit relicvele unei misterioase explozii cosmice, care a lovit Pamantul, in urma cu peste 1200 de ani! 
In secolul al VIII-lea, Pamantul a fost atins de o explozie misterioasa de raze cosmice, potrivit unui studiu al oamenilor de stiinta japonezi, informeaza ABC.
Analiza a doi cedri a relevat o mare cantitate de carbon 14 - un izotop al carbonului, care rezulta din radiatiile…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Amforele descoperite pe o epava romana i-au surprins pe oamenii de știința 

04:25, 26.04.2024 - Prima analiza in profunzime a incarcaturii unei epave romane din secolul al IV-lea, descoperita in largul coastelor insulei Mallorca in 2019, a fost publicata recent in revista Archaeological and Anthropological Sciences. Cercetatorii au adoptat o abordare cuprinzatoare a analizei, folosind analiza…

Cum poluate sunt galaxiile. Oamenii de știința au creat prima harta de inalta rezolutie a unei explozii galactice

18:00, 22.04.2024 - Oamenii de stiinta au creat prima harta de inalta rezolutie a unei explozii galactice de dimensiuni gigantice, care dezvaluie modul in care spatiul dintre galaxii este poluat cu substante chimice, informeaza DPA, preluata de Agerpres.

Metoda studiata de japonezi pentru gestionarea furiei

22:41, 11.04.2024 - Cand vedeti rosu de manie, evitati sa va descarcati pe colegi sau pe cei dragi, notati-va mai degraba gandurile vulcanice apoi aruncati-le la gunoi sau intr-un tocator de hartie! Va fi mai eficient, recomanda cercetatori japonezi, relateaza AFP. „Ne asteptam ca metoda noastra sa reduca furia intr-o…

Noi planete asemanatoare Pamantului ar putea fi descoperite in curand. Anunțul facut de oamenii de știința

07:05, 01.04.2024 - Oamenii de știința au creat un dispozitiv astronomic care poate analiza lumina verde-albastra emisa de stele, ceea ce ar putea ajuta la descoperirea unor noi planete asemanatoare Pamantului, transmite Sky News.

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Ce creatura enigmatica au gasit oamenii de știința printre cele 100 de specii subacvatice descoperite recent VIDEO

16:20, 12.03.2024 - O echipa de cercetatori marini, cu misiunea de a inregistra viața ascunsa din oceanele lumii, a raportat descoperirea a aproximativ 100 de specii noi, printre care și o creatura enigmatica, in forma stea.

Obiecte din metal meteoritic, descoperite intr-o ascunzatoare de comori antice 

04:25, 27.02.2024 - Oamenii de știința spanioli au ajuns la concluzia ca fierarii și bijutierii antici ar fi putut folosi metale de origine extraterestra pentru a crea bijuterii. Oamenii de știința au gasit printre comorile de la Villena (o ascunzatoare de 66 de obiecte, in mare parte din aur) articole care nu erau fabricate…

Becali simte cum ii fuge pamantul de sub picioare: patronul FCSB asista la un scenariu de coșmar ANALIZA

07:17, 21.02.2024 - Intre etapele 22 și 23, FCSB-iștii aveau un avans de 11 puncte fața de locul 2. In decurs de trei saptamani, acesta s-a redus la doar 7 puncte. Care, in realitate, inseamna doar 4, daca maine am intra in play-off. Și clasamentul nici nu arata toate problemele formației din Berceni.


Ce parere ai despre aceasta stire?