Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rasmussen spune că referendumul pentru independenţa Scoţiei nu va submina contribuţia Marii Britanii la NATO

Publicat:

Secretarul general al NATO, , si-a exprimat luni convingerea ca referendumul din aceasta saptamana privind independenta Scotiei nu va submina contributia la Alianta, indiferent de rezultatul consultarii populare.

"Fara a ma amesteca in dezbaterea dinaintea referendumului, nu vad vreun rezultat al referendumului scotian care sa aiba vreun impact asupra contributiei la NATO", a spus Rasmussen, in cadrul unui eveniment organizat de think-tank-ul .

Daca scotienii voteaza pentru independenta, atunci tara va trebui…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noul premier scoțian nu renunța la visul independenței: Scotia ar putea fi independenta in cinci ani

19:10, 10.05.2024 - John Swinney, care a devenit in aceasta saptamana prim-ministru al Scotiei, a declarat vineri pentru SkyNews ca el crede ca tara sa s-ar putea desparti de restul Regatului Unit in cinci ani, nemultumirile fiind legate de Brexit si de criza costului vietii, noteaza news.ro.

Noul premier al Scoției, John Swinney: Scotia ar putea fi independenta in cinci ani

18:55, 10.05.2024 - John Swinney, care a devenit recent prim-ministru al Scotiei, a declarat ca el crede ca tara sa s-ar putea desparti de restul Regatului Unit in 5 ani, nemultumirile fiind legate de Brexit si de criza costului vietii. "Cred ca independenta poate fi obtinuta in acest interval de timp, deoarece argumentele…

Scoția ar putea sa se desparta de Regatul Unit in cel mult cinci ani, anunța premierul: „Independența e raspunsul”

14:06, 10.05.2024 - John Swinney, care a devenit in aceasta saptamana prim-ministru al Scotiei, a declarat vineri pentru SkyNews ca el crede ca tara sa s-ar putea desparti de restul Regatului Unit in cinci ani, nemultumirile fiind legate de Brexit si de criza costului vietii.

Stoltenberg a zburat cu un avion de lupta german deasupra Marii Baltice: Am vazut cum e protejat spațiul aerian al NATO

18:15, 25.04.2024 - Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a scris joi, pe platforma X, ca a zburat cu un avion de lupta german deasupra Marii Baltice. El susține ca astfel a fost „martor direct la modul in care forțele aeriene germane ajuta la protejarea spațiului aerian al Aliantei Nord-Atlantice”. 

„O escaladare fara precedent”. Principalele reacții dupa ce Iranul a atacat Israel

05:30, 14.04.2024 - Iranul a lansat sambata seara „200 de drone și rachete spre Israel”, potrivit armatei israeliene, intr-un atac fara precedent, ce ar putea duce la o escaladare majora intre actorii din regiune. Reacțiile nu au intarziat sa apara, relateaza Reuters, citat de News.ro, care trece in revista principalele…

Contract de peste 56 de milioane de euro pentru eficientizarea rețelei electrice. Mircea Abrduean: „Investiția menține independența energetica a Romaniei și stabilitatea resurselor in regiune”.

12:25, 10.04.2024 - Investiție de 56,2 milioane de euro, bani europeni, in infrastructura energetica a Romaniei. Secretarul general SGG, Mircea Abrudean, apreciaza ca prin noul contract semnat, țara noastra va putea combate mai bine efectele schimbarilor climatice.

Ciolacu: Romania are profilul de aliat responsabil in NATO 

15:30, 07.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu spune ca Romania si-a consolidat in cei 20 de ani de la aderarea profilul de aliat responsabil in NATO, implicat activ in promovarea valorilor si principiilor democratice, a securitatii si stabilitatii in spatiul euroatlantic. Cu prilejul marcarii Zilei NATO in Romania, premierul…

Stoltenberg, despre aderarea Suediei la NATO: un eșec pentru Putin

14:10, 11.03.2024 - Aderarea Suediei la NATO este un eveniment „istoric” si demonstreaza ca liderul autoritar rus Vladimir Putin a „esuat” in tentativa sa de a slabi Alianta, a apreciat luni secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.


Ce parere ai despre aceasta stire?