Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Quinoa ar putea deveni cereala viitorului, după ce structura genomului său a fost decodată de cercetători

Publicat:

Quinoa, considerata ''mama sacra a cerealelor'' de catre civilizația incașa suprimata de conchistadorii spanioli, ar putea deveni o sursa importanta de hrana în viitor dupa ce oamenii de știința i-au descoperit secretele genetice în urma unui studiu, ale carui rezultate au fost publicate miercuri, informeaza Reuters.

Cercetatorii au anunțat ca au reușit decodarea genomului quinoa și au identificat o gena ce ar putea fi manipulata pentru a se elimina gustul amar al semințelor, acest lucru putând duce la comercializarea pe scara larga a acestei cereale.

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Avertismentul unui general rus: Conflictul din Ucraina ar putea escalada intr-un razboi la scara larga in Europa

09:11, 08.03.2024 - Un ofiter de rang inalt al armatei ruse a avertizat ca razboiul din Ucraina ar putea escalada intr-un razboi la scara larga in Europa, iar probabilitatea ca fortele Moscovei sa se implice intr-un nou conflict creste „semnificativ”, relateaza Reuters.

Lansare de carte, la UMFST

20:40, 05.03.2024 - Facultatea de Științe și Litere a Universitații de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Targu Mureș organizeaza miercuri, 6 martie, un eveniment de lansare a carții „ChatGPT. Mastering conversations with artificial intelligence. A comprehensive guide to enhance your daily…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Secretul cantecului balenelor a fost descoperit de cercetatori

00:41, 26.02.2024 - Misticetele sau “adevaratele balene” (subordinul Mysticeti) canta datorita unui sistem unic in laringe, care functioneaza pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om si descris pentru prima data intr-un studiu, a relatat AFP, potrivit Agerpres. In urma cu aproximativ cincizeci…

Imunitatea ramane mulți ani slabita, chiar dupa renunțarea la fumat

23:55, 15.02.2024 - Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații…

Nou studiu: Anumite proteine pot prezice apariția demenței cu 10 ani inainte de simptome

20:16, 12.02.2024 - Un studiu realizat pe mostre de sange congelat a dus la descoperirea unei serii de proteine care pot preconiza aparitia unor forme de dementa cu peste 10 ani inainte de diagnosticarea acestei maladii, conform unui anunt facut luni de cercetatori din Marea Britanie si China, transmite Reuters.Studiul,…


Ce parere ai despre aceasta stire?